Home » 2011

Archief: 2011

DMC Maaltijden winnaar No Waste Award

8 november 2011 – Gisteravond is voor het eerst de No Waste Award uitgereikt aan het meest innovatieve initiatief voor het verminderen van voedselverspilling uit het bedrijfsleven. Tijdens het No Waste Diner ter afsluiting van het Beter Eten Congres in ...

Lees verder »

EL&I verduurzaamt haar lunches, u ook?

Het ministerie van EL&I experimenteert met het verminderen van voedselverspilling en het verduurzamen van de vergaderlunches. Zo werd nadrukkelijk gevraagd hoeveel mensen er mee lunchen tijdens de vergaderingen, moest mijn de eigen broodjes smeren én werd de keuze in soort ...

Lees verder »

Zoetwatervoorraad slinkt door vleesproductie

Je hebt een lekker groot ligbad – 150 liter. In de keuken ligt een kilo rundvlees. Hoeveel keer moet je het bad laten vollopen om net zo veel water bij elkaar te krijgen als nodig was om die ene kilo ...

Lees verder »

Column: Tomaten en komkommers weggooien?

Vorige zaterdag in de late namiddag ruimden de wolken plaats voor een heerlijk lentezonnetje. De barbecue van voetbalclub Sporting Vremde kon niet meer stuk. Voor heel wat mensen was het weer genieten van een stukje vlees, saté of worst, met ...

Lees verder »

Duurzaam voedsel: wat denkt en doet de consument?

Lees hier de eerste editie van de Voedselbalans: een onderzoek naar de vraag hoe consumenten denken over duurzaam voedsel én hoe zij dat vertalen naar de aankoop van duurzame producten. Het onderzoek is uitgevoerd onder leiding van het onderzoekscentrum van ...

Lees verder »

Omzet van duurzaam geproduceerd voedsel met bijna 30% gestegen

De omzet van duurzaam geproduceerd voedsel is in 2010 met bijna 30% gestegen: daarmee is de verwachte omzetgroei meer dan waargemaakt. Met een omzetstijging van 13% nemen biologische voedselproducten de helft (675 miljoen euro) van alle verkochte duurzamere voedselproducten voor ...

Lees verder »

Brits onderzoek: Kerk kan veel energie besparen

Kerken kunnen door het gebruik van goede meetapparatuur, moderne energietechnieken en zonnepanelen hun energieverbruik fors omlaag brengen en hun ecologische voetafdruk met 90 procent verkleinen. ´Het rapport biedt volgens de Britse kerk handvatten om een dergelijk besparingspercentage inderdaad te behalen. ...

Lees verder »
Scroll To Top