Home » 2015

Archief: 2015

Top 15 meest gelezen artikelen op No Waste Network | Deel 2

Top 15 meest gelezen artikelen op No Waste Network | Deel 2

29-12-2015 | Het einde van het jaar is alweer in zicht. Maar voordat we er een nieuw succesvol ‘No Waste’ jaar van maken, is het goed om nog even stil te staan bij 2015. Wat heeft dit jaar gebracht? Welke ...

Lees verder »

Top 15 meest gelezen artikelen op No Waste Network | Deel 1

Top 15 meest gelezen artikelen op No Waste Network | Deel 1

28-12-2015 | Het einde van het jaar is alweer in zicht. Maar voordat we er een nieuw succesvol ‘No Waste’ jaar van maken, is het goed om nog even stil te staan bij 2015. Wat heeft dit jaar gebracht? Welke ...

Lees verder »

14 baanbrekende initiatieven voor food waste reductie

14 baanbrekende initiatieven voor food waste reductie

29-12-2015 | Er is wereldwijd steeds meer bekend over voedselverspilling en de impact die dit heeft op onze samenleving en planeet. Wist u bijvoorbeeld dat we met slechts een kwart van het voedsel dat jaarlijks in Europa en de Verenigde ...

Lees verder »

Impactlening voor De Verspillingsfabriek van Hutten

Impactlening voor De Verspillingsfabriek van Hutten

22-12-2015 | De Rabobank heeft onlangs de eerste impactlening toegekend aan De Verspillingsfabriek van Hutten Catering. In De Verspillingsfabriek krijgen restproducten meerwaarde in nieuwe producten. Zo worden bijvoorbeeld tomaten die de supermarkt niet meer als ‘vers’ kan verkopen, verwerkt tot ...

Lees verder »

TOT 26 DECEMBER | Feestelijk voedselverspilling tegengaan met een kerstdiner bij Instock

TOT 26 DECEMBER | Feestelijk voedselverspilling tegengaan met een kerstdiner bij Instock

22-12-2015 | Het relatief nieuwe restaurant Instock is de eerste in Nederland die voedselverspilling letterlijk op de kaart zet. Daarom proberen zij ook deze feestdagen een steentje bij te dragen. Deze week serveert Instock namelijk in het kader van de feestdagen ...

Lees verder »

10 tips om voedselverspilling tijdens de kerstdagen te voorkomen

10 tips om voedselverspilling tijdens de kerstdagen te voorkomen

23-12-2015 | Het is kerst en dus eet iedereen lekker en veel met familie en vrienden. Maar het betekent ook dat consumenten extra goed moet opletten als zij geen eten wilt verspillen. Daarom deze 10 tips van Het Kan Wel ...

Lees verder »

Voedselverspilling: Wat wij tijdens kerstdiners kunnen leren van sterrenrestaurants

Voedselverspilling: Wat wij tijdens kerstdiners kunnen leren van sterrenrestaurants

22-12-2015 | Christine Moser, universitair docent Organisatiewetenschappen, over het kerstdiner: “Het kerstdiner is voor veel mensen een bijzonder moment. De aandacht gaat uit naar het eten, naar familie en vrienden. Maar na het diner gaan de restjes vaak de prullenbak in. ...

Lees verder »

Utrecht wil voedselverspilling steviger op de agenda zetten

Utrecht wil voedselverspilling steviger op de agenda zetten

22-12-2015 | In het werken aan een circulaire economie wil Utrecht ook het thema voedsel en voedseloverschotten betrekken. De gemeente liet studenten van de Faculteit Geowetenschappen daarom gericht onderzoek doen naar de mogelijke rol van de gemeente om voedselverspilling tegen te gaan. ‘Hier ...

Lees verder »

Hygiënecontrole cruciaal in de strijd tegen voedselverspilling

Hygiënecontrole cruciaal in de strijd tegen voedselverspilling

14-12-2015 | In de aanloop naar de kerstperiode viert de voedingsindustrie hoogtijdagen. Voor de sector betekent dit een drukke productiepiek, maar helaas ook een hoogtepunt voor de voedselverspilling. Maar liefst 368 miljoen kilo aan voedselverspilling kan met de voedingsindustrie in ...

Lees verder »

Belgisch platform verkoopt overtollige restaurantmaaltijden

Belgisch platform verkoopt overtollige restaurantmaaltijden

15-12-2015 | RestaurantAtHome is een Belgisch platform dat Gentse restaurants kunnen gebruiken om maaltijdoverschotten te verminderen en voedselverspilling tegen te gaan. Dit schrijft Retaildetail.be. RestaurantAtHome is een online platform waarop restauranthouders overtollige maaltijden kunnen aanbieden aan consumenten. Dit gaat niet alleen voedselverspilling ...

Lees verder »
Scroll To Top