Home » 2016

Archief: 2016

Nederland verspilt 124 miljoen aan kersteten

Nederland verspilt 124 miljoen aan kersteten

Eén op de drie Nederlanders gooit met kerst liever eten weg dan dat zijn gasten iets tekort komen. De helft van alle Nederlanders koopt daarnaast teveel eten in met kerst. Dit blijkt uit een onderzoek van Natuur & Milieu en ...

Lees verder »

Update campagne ‘Haal alles eruit wat erin zit’

Update campagne ‘Haal alles eruit wat erin zit’

14-12-2016 | De campagne ‘Haal alles eruit wat erin zit’ was in oktober en november te zien op TV en online media. Hiermee liet men zien hoe zuivelpakken het beste gevouwen kunnen worden om er het laatste restje yoghurt en ...

Lees verder »

Uienreststroom als duurzaam alternatief voor E-nummers

Uienreststroom als duurzaam alternatief voor E-nummers

12-12-2016 | Het bedrijf Mol Fresh Food in Putten maakt natuurlijke en duurzame kleur- en smaakstoffen uit de reststromen van het uienverwerkingsproces. Dat leverde het bedrijf de Veluwse Innovatieprijs 2016 op. Mol Fresh Food schilt gele uien, rode uien en ...

Lees verder »

Cormet maakt UvA/ HvA huiselijk en beperkt waste

Cormet maakt UvA/ HvA huiselijk en beperkt waste

11-12-2016 | Minimale waste, huiselijkheid, comfortzones bieden en het inschakelen van lokale ondernemers die rouleren over de locaties. Dat zijn belangrijke elementen van het nieuwe concept Enjoy Today dat Cormet Enjoy the good life! op de UvA/ HvA (Universiteit van ...

Lees verder »

Deense overschot-supermarkt opent 2e vestiging

Deense overschot-supermarkt opent 2e vestiging

7-12-2016 | Wefood, een Deense supermarkt die voedseloverschotten uit de voedingssector verkoopt, opent wegens succes een tweede vestiging. De initiatiefnemers willen voedselverspilling verminderen. Wefood verkoopt sinds begin dit jaar voedsel dat nog eetbaar is, maar vanwege de naderende houdbaarheidsdatum door ...

Lees verder »

Plus breidt samenwerking met Voedselbank uit

Plus breidt samenwerking met Voedselbank uit

05-12-2016 | Supermarktketen Plus vraagt zijn huismerkleveranciers om producten met beschadigde verpakkingen of etiketten aan de Voedselbank te doneren. Deze aanpak is onderdeel van een vernieuwde overeenkomst tussen Plus en Voedselbanken Nederland, meldt de laatstgenoemde in een bericht. Hierin is afgesproken dat ...

Lees verder »

‘De Verspillingsfabriek zet voedselverspilling echt op de agenda’

‘De Verspillingsfabriek zet voedselverspilling echt op de agenda’

06-12-2016 | De provincie Noord-Brabant heeft woensdag de Agrofoodpluim uitgereikt aan De Verspillingsfabriek. Initiatiefnemer Bob Hutten en directeur Corien Poederbach ontvingen namens de hele fabriek deze aanmoedigingsprijs, omdat zij met De Verspillingsfabriek grootschalig antwoord geven op de verspilling van voedsel. ...

Lees verder »

Meer dan 330 ton voedseloverschotten herverdeeld sinds 2015

Meer dan 330 ton voedseloverschotten herverdeeld sinds 2015

30-11-2016 | Het online platform Schenkingsbeurs bestaat sinds oktober officieel een jaar. Tijd dus om de balans op te maken: maar liefst 330 ton voedsel dat normaal gezien in de vuilbak zou eindigen, heeft sinds de start van het forum ...

Lees verder »

Duurzame verpakking houdt Sainsbury’s-aardappelen vers

Duurzame verpakking houdt Sainsbury’s-aardappelen vers

23-11-2016 | De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat een nieuwe verpakking gebruiken die voorkomt dat aardappelen groen en bitter worden. Dat schrijft de Britse krant The Sun. Het verpakkingsmateriaal is volledig ondoorzichtig en houdt licht, de grootste oorzaak van het vergroeningsproces ...

Lees verder »

Filter absorbeert rijpingsgas en houdt fruit langer vers

Filter absorbeert rijpingsgas en houdt fruit langer vers

21-11-2016 | Een filter van de Amerikaanse start-up Food Freshness Technology (FFT) onttrekt het plantenhormoon ethyleen uit de lucht in onder meer bakjes met fruit. Dat verlengt de kwaliteit, versheid en houdbaarheid van fruit en groenten. Ethyleen is een gas ...

Lees verder »
Scroll To Top