Home » 2016

Archief: 2016

De Bisschopsmolen verkoopt lichtere broden tegen voedselverspilling

De Bisschopsmolen verkoopt lichtere broden tegen voedselverspilling

03-10-2016 | De Bisschopsmolen verkoopt vanaf maandag 3 oktober broden die niet meer het gewicht van 800 gram hebben, maar 650 gram wegen. De bakkerij & graanpakkerij in Maastricht bindt daarmee de strijd aan tegen voedselverspilling. In Nederland wordt jaarlijks ...

Lees verder »

Potige pieper voorkomt verspilling

Potige pieper voorkomt verspilling

Dit artikel is deel 3 in een serie over voedselverspilling van het Reformatorisch Dagblad. Van een potige aardappel naar pittige chips: dat gaat niet vanzelf. Het is een proces waar voedselverspilling bij komt kijken. En dat is iets wat fabrikant ...

Lees verder »

Coco conserven strijdt tegen voedselverspilling

Coco conserven strijdt tegen voedselverspilling

25-04-2016 | De kunstenaars achter de Tostifabriek in Amsterdam zijn een echte fabriek begonnen. Met hun bedrijf Coco Conserven willen ze het imago van eten uit blik bijstellen, schrijft het Parool. Het heeft nog best even geduurd voor hij het ...

Lees verder »

Van oud brood kun je nieuw brood maken

Van oud brood kun je nieuw brood maken

15-04-2016 | Zuinig als ze zijn hebben de Nederlanders iets nieuws bedacht om oud brood toch nog een tweede leven te geven: retourbrood. In dit geval een prima initiatief om voedselverspilling tegen te gaan want heel wat brood vliegt vaak ...

Lees verder »
Scroll To Top