Home » 2016

Archief: 2016

Radboudumc zet duurzaam voedingsconcept voort

Radboudumc zet duurzaam voedingsconcept voort

20-11-2016 | FoodforCare, een voedingsconcept van het Radboud Universitair Medisch Centrum (Radboudumc), blijkt de gezondheid en eetlust van patiënten te verbeteren. Daarom zet het ziekenhuis de toepassing van dit concept door. Het voedingsconcept FoodforCare, een initiatief van het Radboudumc en ...

Lees verder »

Ziekenhuismaaltijd beter afstemmen op patiënt: niet meer ‘driemaal daags’

Ziekenhuismaaltijd beter afstemmen op patiënt: niet meer ‘driemaal daags’

14-06-2016 | Het afscheid nemen van het klassieke concept van drie maaltijden per dag kan een ziekenhuis miljoenen euro’s besparen. Niet alleen is dan de kans op ondervoeding minder, maar kan ook de ligtijd van een patiënt worden teruggebracht. De kosten ...

Lees verder »

Voedselverspilling bij ziekenhuizen en zorginstellingen

Voedselverspilling bij ziekenhuizen en zorginstellingen

14-06-2016 | Een vermindering van de voedselverspilling staat bij veel ziekenhuizen en zorginstellingen hoog op de agenda, omdat jaarlijks ongeveer 40 procent van wat is ingekocht in de vuilnisbak belandt. Dit is niet alleen zonde en onnodig, maar ook erg ...

Lees verder »

Ziekenhuis verspilt minder voedsel met A la Carte-menu

Ziekenhuis verspilt minder voedsel met A la Carte-menu

30-05-2016 | Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel heeft met het voedingsconcept van foodserviceorganisatie Albron de voedselverspilling in het ziekenhuis weten terug te dringen. Het maaltijdconcept A la Carte moet volgens Albron een zo optimaal mogelijke beleving creëren rondom de maaltijd voor de ...

Lees verder »

De succesvolle aanpak van 14 zorgorganisaties tegen voedselverspilling

De succesvolle aanpak van 14 zorgorganisaties tegen voedselverspilling

14-04-2016 | Veertien zorgorganisaties in de regio Friesland hebben in anderhalf jaar tijd mooie resultaten geboekt in het programma Duurzaam en Gezond aan tafel. Hun voedselverspilling is gedaald tot ver onder het landelijk gemiddelde, er wordt duurzamer ingekocht en de ...

Lees verder »

Zorgaanbieders in het noorden brengen voedselverspilling terug

05-04-2016 | Veertien zorgorganisaties in de regio Friesland hebben voedselverspilling teruggebracht tot ver onder het landelijk gemiddelde, ze kopen duurzamer in en de patiënten en cliënten geven het eten een hogere waardering. De organisaties hebben dit gedaan in anderhalf jaar ...

Lees verder »

Zorgorganisatie Vrijwaard halveert verspilling door ambachtelijke keuken

Zorgorganisatie Vrijwaard halveert verspilling door ambachtelijke keuken

25-03-2016 | Lekker, gezond en duurzaam eten. Wat wil  een mens nou nog meer? Bij Vrijwaard in Den Helder hebben ze dat begrepen. De Noord-Hollandse zorgorganisatie heeft de afgelopen periode het keukenproces stevig onder handen genomen. Dat heeft geleid tot een ...

Lees verder »

Online dashboard voorkomt voedselverspilling in de zorg

Online dashboard voorkomt voedselverspilling in de zorg

23-03-2016  | De Nederlandse stichting Diverzio heeft een online tool ontwikkeld die zorgorganisaties helpt bij het voorkomen van voedselverspilling en het verduurzamen van maaltijden. Het Diverzio Dashboard maakt het voor zorgorganisaties mogelijk om de kosten, het effect en de verspilling van hun maaltijdvoorziening te ...

Lees verder »
Scroll To Top