Home » 2016

Archief: 2016

Gemiddelde Nederlander verspilt meer dan 100 kg voedsel per jaar

Gemiddelde Nederlander verspilt meer dan 100 kg voedsel per jaar

19-08-2016 | Staatssecretaris Martijn van Dam heeft de ‘Monitor voedselverspilling – Update 2009–2014’ aangeboden aan de Tweede Kamer. De monitor geeft inzicht in de mate van voedselverspilling in Nederland over de periode 2009 – 2014. Tegelijk is verschenen het rapport ...

Lees verder »

Verwarrende houdbaarheidsdata belangrijke oorzaak voedselverspilling

Verwarrende houdbaarheidsdata belangrijke oorzaak voedselverspilling

01-07-2016 | Volgens 1 op 2 consumenten is de houdbaarheidsdatum op verpakkingen van voeding de belangrijkste oorzaak van voedselverspilling. Omdat 1 op 4 het verschil tussen ‘Tenminste Houdbaar Tot’ (THT) en ‘Te Gebruiken Tot’ (TGT) niet kent, belandt veel voedsel ...

Lees verder »

Platform en testlab tegen voedselverspilling start

Platform en testlab tegen voedselverspilling start

25-05-2016 | Om voedselverspilling aan te pakken is ‘The Source Shakers – adding value to your food business’ gelanceerd. Dit is een ‘one-stop-shop’ platform en testlab, voor ondernemers in food & agri die op zoek zijn naar oplossingen. Dat bericht EVMI. ...

Lees verder »

‘Bedrijven zitten bovenop data voedselverspilling’

‘Bedrijven zitten bovenop data voedselverspilling’

23-05-2016 | Publiek-private samenwerking in de keten is nodig om een solide aanpak van voedselverspilling van de grond te krijgen . Als ketenpartijen samen de mouwen opstropen, dan kan dit leiden tot minder kosten en zelfs meer  verkopen. Dit blijkt uit een tussentijdse evaluatie van een aantal pilotprojecten binnen het innovatieproject CARVE dat streeft naar het uitbannen van voedselverspilling. De bijeenkomst ...

Lees verder »

Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling

18-05-2016 | Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research* en Top Institute Food & Nutrition (TIFN)** op het gebied van grondstofefficiëntie en reststromen. Vandaag werden in De ...

Lees verder »
Scroll To Top