Home » 2018

Archief: 2018

HEMA en Too Good To Go samen in actie tegen voedselverspilling

HEMA en Too Good To Go samen in actie tegen voedselverspilling

07-11-2018 | Warenhuisketen HEMA doet in november samen met Too Good To Go in 5 Amsterdamse vestigingen een test met als doel voedselverspilling verder terug te dringen. Via de app van Too Good To Go biedt HEMA ‘Magic Boxen’ aan. In ...

Lees verder »

Onderzoek naar efficiëntere aardappeloogst moet voedselverspilling tegen gaan

Onderzoek naar efficiëntere aardappeloogst moet voedselverspilling tegen gaan

07-11-2018 | Hoeveel aardappels blijven er liggen op het land na de oogst? Dat vragen onderzoekers van de Engelse Universiteit Lincoln zich af. Daarom doen ze nu onderzoek op onder andere een aardappelveld in Colijnsplaat. Met de resultaten van het onderzoek ...

Lees verder »

Hoe Wasteless voedselverspilling tegengaat

Hoe Wasteless voedselverspilling tegengaat

05-11-2018 | Verspilling is een groot probleem in de hele voedselketen. Wasteless, de winnaar van de Top 10 European Startups Award 2018, probeert dit om te beginnen tegen te gaan in supermarkten. David Kat, SVP Global Business Development, legt uit ...

Lees verder »

IBM Food Trust is blockchain-technologie om voedselverspilling tegen te gaan

IBM Food Trust is blockchain-technologie om voedselverspilling tegen te gaan

09-10-2018 | IBM heeft vandaag nieuwe blockchain-software uitgerold. De technologiereus komt met het IBM Food Trust, een softwarepakket dat gebouwd is om voedselleveringsroutes in kaart te brengen. Het is de nieuwste toevoeging aan het blockchain-ecosysteem en een die moet helpen ...

Lees verder »

Raadslid Van Putten: “Samen bereiken we minder!”

Raadslid Van Putten: “Samen bereiken we minder!”

02-11-2018 | Een paar weken geleden, op dinsdag 16 oktober, was het Wereldvoedseldag. Een dag die in 1979 in het leven werd geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. De VN berekende dat er bij een eerlijke ...

Lees verder »

Marfo introduceert nieuwe patiëntenmaaltijden

Marfo introduceert nieuwe patiëntenmaaltijden

02-11-2018 | Marfo Food Group heeft speciaal voor het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf een nieuwe generatie gerechten op de markt gezet. De maaltijden zijn ontwikkeld door sterrenchef Pascal Jalhay. De 22 nieuwe gezonde gerechten zijn minimaal bewerkt en ontwikkeld om ...

Lees verder »

Voedsel van de toekomst: Capsules eten, maar frietjes proeven

Voedsel van de toekomst: Capsules eten, maar frietjes proeven

19-10-2018 | Tijdens Dutch Design Week laten ontwerpers zien hoe zij nadenken over onze toekomst, zowel nabij als ver weg. Daarom vragen we hoe hun vakgebied eruitziet in de verre toekomst. Vandaag vertelt food- en conceptdesigner Chloé Rutzerveld hoe ons eten ...

Lees verder »

AH wil af van houdbaarheidsdatum agf

AH wil af van houdbaarheidsdatum agf

18-10-2018 | Albert Heijn wil het label ‘beste kwaliteit tot en met’ schrappen van groente en fruit. De formule doet dit om voedselverspilling tegen te gaan.  Dat zegt AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof tegen het AD. ‘Het label is bedoeld ...

Lees verder »

ABN Amro: Minder voedselverspilling met robots

ABN Amro: Minder voedselverspilling met robots

17-10-2018 | Robots kunnen een belangrijke rol spelen in de foodsector. Met name op het gebied van voedselverspilling terugdringen en  het tekort aan arbeidskrachten kunnen robots worden ingezet. Dat blijkt uit onderzoek van Abn Amro. De foodsector heeft een relatief lage ...

Lees verder »

MAP-OPLOSSING MET EEN “LUCHTJE”

MAP-OPLOSSING MET EEN “LUCHTJE”

16-10-2018 | Het reukorgaan wordt beschouwd als het krachtigste zintuig van de mens. Air Products introduceert daarom Freshline Aroma MAP. Het systeem injecteert natuurlijke aroma’s zoals essentiële oliën in de verpakking gelijktijdig met het modified atmosphere packaging gas (MAP). Met dit ...

Lees verder »
Scroll To Top