Home » 2018

Archief: 2018

WUR en de strijd tegen voedselverspilling

WUR en de strijd tegen voedselverspilling

23-12-2018 | De Wageningen university en Research (WUR) bestaat dit jaar 100 jaar. Wat in de 19e eeuw als gemeentelijke landbouwschool begon is inmiddels uitgegroeid tot ’s werelds beste universiteit op het gebied van agricultuur, milieu, ecologie en bosbouw. De komende ...

Lees verder »

Bbrood opent eerste ‘waste no more’ winkel in Amsterdam

Bbrood opent eerste ‘waste no more’ winkel in Amsterdam

Vanaf januari 2019 opent Bbrood haar eerste waste no more winkel in Amsterdam. Bij de vestiging op de Rozengracht kunnen bezoekers voortaan brood van gisteren kopen voor de helft van de prijs. De bakkerswinkel verwacht zo twee vliegen in een ...

Lees verder »

AH TO GO PAKT VOEDSELVERSPILLING AAN DANKZIJ TOO GOOD TO GO

AH TO GO PAKT VOEDSELVERSPILLING AAN DANKZIJ TOO GOOD TO GO

20-12-2018 | De Nederlandse Albert Heijn to go sluit zich aan bij Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling. Klanten kunnen namelijk bij verschillende restaurants en winkels overschotten tegen maximaal de helft van de prijs afhalen. Op die manier ...

Lees verder »

Haagse Hotelschool strijdt tegen voedselverspilling

Haagse Hotelschool strijdt tegen voedselverspilling

Tweedejaarsstudenten van de Hotelschool The Hague gaan de strijd aan tegen de voedselverspilling. Van ‘gered voedsel’ hebben zij als bewijs dat het anders kan 1500 nieuwe zeepjes gemaakt. Ook hebben de studenten in speciale Food Rescue Teams inmiddels al bijna ...

Lees verder »

Wellantcollege maakt Kerstlunch voor dementerende ouderen

Wellantcollege maakt Kerstlunch voor dementerende ouderen

17-12-2018 | Al weken zijn ze druk met de voorbereidingen. Dinsdag 18 december gaan leerlingen van het Wellant College dementerende ouderen een onvergetelijk moment bezorgen. Ze bereiden voor hen ‘een waanzinnige lunch’, vertelt Saar Oosterling, één van de leerlingen. “Het wordt ...

Lees verder »

Food Trends 2019: we checkten onze glazen bol!

Food Trends 2019: we checkten onze glazen bol!

12-12-2018 | Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om de food trends voor 2019 eens op een rij te zetten. Welke ingrediënten zijn straks niet meer weg te denken uit de (professionele) keuken? Eén ding is ...

Lees verder »

Broodkliko’s in West geïnstalleerd tegen ratten en voedselverspillin

Broodkliko’s in West geïnstalleerd tegen ratten en voedselverspillin

29-11-2018 | Vanaf donderdag 6 december is het in Amsterdam-West mogelijk om oud brood in de speciale broodafvalbakken te gooien. De broodkliko moet het nieuwe wapen zijn om ongedierte en voedselverspilling tegen te gaan.  Op zeven plekken in West worden de broodkliko’s geplaatst. Ze ...

Lees verder »

Jong Keukengeweld verandert voedseloverschot in lekkere desserts op Bonobo Feast

Jong Keukengeweld verandert voedseloverschot in lekkere desserts op Bonobo Feast

28-11-2018 | Een team van chefs van Jong Keukengeweld zal ‘food waste’ omzetten naar smaakvolle desserts. Dat doen ze samen met Tristram Stuart, die de hele food-waste-movement begon. Het evenement vindt plaats op maandagmiddag 3 december in de Vismijn, en ...

Lees verder »

Niet weggegooid eten bij de Buuf

Niet weggegooid eten bij de Buuf

28-11-2018 | Elke woensdag een heerlijk driegangendiner bij Bie de Buuf. Half november openden zij in samenwerking met de Culinaire Vakschool Groningen een Food Waste Restaurant. “Bie de Buuf houdt niet van eten weggooien daarom strunen wij wekelijks voor jullie naar ...

Lees verder »

Deze 4 ICT-oplossingen gaan de strijd aan met voedselverspilling

Deze 4 ICT-oplossingen gaan de strijd aan met voedselverspilling

27-11-2018 | Voedselverspilling, het is één van de grootste maatschappelijke en ook financiële problemen. Zo berekende Boston Consulting Group onlangs dat jaarlijks voor $1,2 biljoen aan voedsel verloren gaat. Gelukkig zijn er ook tal van initiatieven waarin het probleem wordt aangepakt. ...

Lees verder »
Scroll To Top