Home » 2018

Archief: 2018

Bananen grootste boosdoener voedselverspilling

Bananen grootste boosdoener voedselverspilling

17-01-2018 | Volgens nieuw onderzoek naar voedselverspilling van de Universiteit van Karlstad zijn bananen het meest verspilde product in supermarkten. Onderzoekers maten het voedselafval in de productensectie van drie supermarkten om de zeven ergste overtreders te identificeren op basis van drie ...

Lees verder »

Start meten voortgang Circulaire Economie in Nederland

Start meten voortgang Circulaire Economie in Nederland

16-01-2018 | Het rapport Circulaire Economie: Wat willen we weten en wat kunnen we meten schetst een voorstel voor een monitoringsysteem om de beoogde transitie naar een circulaire economie uit het Rijksbrede programma Circulaire Economie ‘Nederland circulair in 2050’ te ...

Lees verder »

Food Sustainability Index 2017: Frankrijk blijft toonaangevend

Food Sustainability Index 2017: Frankrijk blijft toonaangevend

14-01-2018 | Frankrijk behoudt haar nummer één positie in de Food Sustainability Index (FSI) 2017, die ontwikkeld werd door The Economist Intelligence Unit en het Barilla Center for Food & Nutrition. FSI heeft betrekking op 34 landen wereldwijd. Het meet ...

Lees verder »

Elastische oplossing voor voedselverspilling

Elastische oplossing voor voedselverspilling

14-01-2018 | Jaarlijks gaat er in Nederland door voedselverspilling ruim twee miljard kilo voedsel verloren. Door een nieuwe samenwerking in de biologische keten tussen winkelketen Ekoplaza, groothandel Eosta en telers wordt er voorkomen dat diverse groenten en fruit als afval ...

Lees verder »

Consumenten verleiden tot gezondere en/of duurzamere voedselkeuzes

Consumenten verleiden tot gezondere en/of duurzamere voedselkeuzes

14-01-2018 | Hoe kiezen consumenten het voedsel dat ze kopen en eten? En hoe kunnen bedrijven consumenten helpen om gezondere en duurzamere keuzes te maken en tegelijkertijd meerwaarde en maatschappelijke impact creëren voor hun bedrijf? Eerder RIVM-onderzoek geeft aan dat negen op ...

Lees verder »

Voedselverspilling heeft grote impact

Voedselverspilling heeft grote impact

08-01-2018 | Een belangrijk probleem dat de wereld raakt is voedselverspilling. We gooien vanalles weg, maar zijn ons niet altijd bewust van de gevolgen. We gaan dieper in op dit probleem. Dat er nog steeds honger op de wereld is, ...

Lees verder »

‘Maatregelen tegen voedselverspilling leveren winst op’

‘Maatregelen tegen voedselverspilling leveren winst op’

08-01-2018 | Ondernemers in de voedselindustrie kunnen geld besparen door te investeren in maatregelen tegen voedselverspilling. Daarmee dragen zij ook bij aan het oplossen van zowel het klimaat- als het wereldvoedselprobleem. Dat zegt Bas Rüter, directeur duurzaamheid bij Rabobank. Volgens ...

Lees verder »

Instock genomineerd voor internationale prijs

Instock genomineerd voor internationale prijs

05-01-2018 | Het Amsterdamse Instock is genomineerd voor een internationale prijs vanwege hun strijd tegen voedselverspilling. Sinds juni 2014 heeft Instock 300.000 kilo voedsel, zoals groente en fruit met schoonheidsfoutjes en oud brood dat anders weggegooid zou worden, gebruikt om ...

Lees verder »

8 januari | Gratis sessie Valkenburg: voedselverspilling voorkomen voor ondernemers

8 januari | Gratis sessie Valkenburg: voedselverspilling voorkomen voor ondernemers

05-01-2018 | Op maandag 8 januari wordt in de raadzaal van het gemeentehuis in Valkenburg van 15 tot 17 uur een gratis sessie voor ondernemers georganiseerd voor ondernemers over het verminderen van voedselverspilling in hun bedrijven. In deze praktische sessie ...

Lees verder »
Scroll To Top