Home » Algemeen » 23 maart 2017 | Meet & Eat over Voedselverspilling
23 maart 2017 |  Meet & Eat over Voedselverspilling

23 maart 2017 | Meet & Eat over Voedselverspilling

donderdag 23 maart 16.30 – 20.30 uur

De Natuur en Milieufederaties van Drenthe en Groningen zijn vorig najaar gestart met een reeks Meet & Eats. Dit zijn bijeenkomsten die gaan over de verduurzaming van ons voedselsysteem. Graag nodigen wij je uit voor de vierde Meet & Eat die in het teken staat van voedselverspilling. Naast inspirerende verhalen en voorbeelden, hebben we ook een diner samengesteld uit producten, die anders zouden worden weg gegooid. Schuif je aan?

Door voedselverspilling gaat veel goed voedsel verloren en het terugdringen hiervan blijkt een uitdaging. In de keten zorgt de consument voor de meeste verspilling, zij zijn verantwoordelijk voor maar liefst 42%. Dit wordt op de voet gevolgd door de producent, waar 39% verloren gaat. Ook bij de horeca (14%) en de supermarkt (5%) vindt verspilling plaats. Maar wat kun je nu wel doen? Wat zijn de goede voorbeelden? Waar ligt de rol van de Natuur en Milieufederaties? En wat is jouw gouden tip om verspilling tegen te gaan?

Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 23 maart 2017 – locatie: EdanZ, van Oldenbarneveltlaan 6, 9716 EJ Groningen

16.30 uur   Inloop met koffie en thee
17.00 uur   Welkom door Wilbert van de Kamp, bespreking van de doorgekregen tips
17.15 uur    Van afval naar vlees; Groene Varkens. Inwoners van Assen brengen vier varkens groot door groente- en fruitafval en oud brood. Hoe gaat dit in zijn werk?
17.25 uur    Geerte de Jong (initiatiefnemer) pitcht over sociale koelkasten in Groningen: wat zijn het en hoe doe je mee?
17.30 uur   Het 2e leven van kaas: Dave Bakker van AND cheese trade
17.50 uur   De kok vertelt: Het geheim van koken met kliekjes
18.00 uur   Aan tafel
19.00 uur   Workshops en mini voedselquiz: wie wordt dé voedselkenner van de avond?
20.00 uur   Plenaire afsluiting en bevindingen

 

Tijdens deze bijeenkomst willen we je kennis laten maken met een aantal inspirerende voorbeelden, maar is er ook tijd om andere mensen te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. We willen je vragen om bij je aanmelding je eigen gouden tip – om voedselverspilling tegen te gaan – te delen. Over de gebundelde tips gaan we met elkaar in gesprek. De Natuur en Milieufederaties willen graag weten wat er speelt in de maatschappij en willen tijdens deze avond inventariseren waar mogelijkheden liggen om voedselverspilling verder tegen te gaan.

Deelname is gratis
Wil je deelnemen aan de Meet & Eat op 23 maart? Vul dan hier het aanmeldformulier in*. Voor meer informatie kun je terecht bij Akkeliene Postema, projectleider Voedsel bij de Natuur en Milieufederatie Groningen (a.postema@nmfgroningen.nl).  

Bron: nmfdrenthe.nl

Scroll To Top