03-05-2016 | Jaarlijks wordt er door de gemiddelde Nederlander 47 kilo aan voedsel verspilt. Dit komt neer op wel €150,- per persoon per jaar. Hier willen zes studenten aan de Fontys in Eindhoven iets aan doen.

De consument heeft met 38% het grootste aandeel in de voedselverspilling in Nederland. Op het internet zijn talloze tips en weetjes te vinden om thuis aan de slag te gaan met het verminderen van de voedselverspilling. Maar geen van deze weetjes en tips geven de mogelijkheid om thuis direct te starten met het besparen van voedsel op een leuke en informatieve manier. Hierom heeft het studentenbedrijf TIPS het BespaarTIPS-pakket in het leven geroepen. Dit pakket biedt een unieke combinatie van informatie en handige tools om zelf op een leuke wijze aan de slag te gaan.
Zo vind je in het boordevolle pakket een BioBudget-kookboek, flessenlikker, eetmaatje, keukenhulpjes en toffe mini-moestuintjes om je eigen groenten te kweken. Met behulp van het pakket kan iedereen bijdragen aan het verminderen van de voedselverspilling en hier zelf nog een leuk zakcentje aan overhouden ook.

De missie van het bedrijf luidt dan ook: ‘Met kleine bijdrage, samen groots voortzetten.’’ Wanneer we beginnen in onze eigen keuken kunnen we samen de totale voedselverspilling aanpakken.

Wil TIPS helpen om de voedselverspilling tegen te gaan? Of wil je meer weten over het BespaarTIPS-pakket? Kijk dan snel op www.tipscompany.nl

Bron: TIPS