17-05-2016 | In Vlaanderen is de preventie van voedselverlies een prioritaire doelstelling geworden. Veel bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zetten zich dagelijks in om voedselverlies te beperken. Preventie van voedselverlies blijkt vaak een opportuniteit om productieprocessen te optimaliseren en bijhorende kosten te verminderen. Bovendien opent het mogelijkheden voor nieuwe verdienmodellen en samenwerkingsverbanden.

Wanneer? Woensdag 8 juni van 9.30 u. tot 13.30 u. (incl. lunch)

Waar? Flageygebouw, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel

Voor wie? Iedereen die professioneel met voeding bezig is en mogelijkheden ziet of zoekt om voedselverlies in te dijken.

Wat? Bedrijven, overheden, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties… proeven van inspirerende cases, ontmoeten koplopers uit verschillende sectoren en ontdekken hoe de strijd tegen voedselverlies ook in de eigen organisatie een verschil kan maken. We gaan samen op zoek naar raakvlakken tussen sectoren en naar manieren om efficiënter te werken, over de muurtjes heen.

Wilt u graag deelnemen? Stuur dan een mailtje naar voedselverlies@vlaanderen.be. We houden u verder op de hoogte van het concrete programma!

Het Voedselverliesforum wordt georganiseerd door de leden van het Ketenplatform Voedselverlies. Dit platform verzamelt alle ondertekenaars van de Roadmap Voedselverlies 2015-2020. Boerenbond, FEVIA Vlaanderen, COMEOS Vlaanderen, Unie Belgische Catering, Horeca Vlaanderen, UNIZO, Buurtsuper.be, consumentenorganisaties en de Vlaamse overheid heten u van harte welkom! Meer informatie over de Roadmap Voedselverlies 2015-2020 vindt u op www.voedselverlies.be.