Home » Algemeen » Eerste dinsdag van september: Duurzame Dinsdag
Eerste dinsdag van september: Duurzame Dinsdag

Eerste dinsdag van september: Duurzame Dinsdag

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Enorme diversiteit aan ideeën én afzenders

Duurzame Dinsdag biedt alle soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. Van uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden, alles komt samen in de koffer. Ook de afzenders van de ideeën en initiatieven zijn enorm divers. Ze komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid leeft, en geen ‘ver-van-mijn-bed-show’ is. Benieuwd welke ideeën er tot nu toe in de koffer zitten? Kijk in de koffer!

 

 

De eerste dinsdag van septemberWat gebeurt er eigenlijk op die eerste dinsdag van september? Tijdens deze bijzondere dag staan er drie dingen centraal:

– Het overhandigen van de Duurzame Dinsdag-koffer aan het kabinet en uitreiking van de prijzen
– De uitreiking van het duurzame lintje
– De duurzame troonrede
De koffer vol ideeën en initiatieven

De Duurzame Dinsdag-koffer vol met al die diverse ideeën en initiatieven wordt aangeboden aan het kabinet. De Staatssecretatris neemt deze in ontvangst en zal ook enkele ideeën en initiatieven uitlichten. Ook worden er namens de partners van Duurzame Dinsdag prijzen uitgereikt. Onder andere op het gebied van klimaat, groen, energie en sociale duurzaamheid. Zo biedt Duurzame Dinsdag initiatiefnemers de kans om hun ideeën en initiatieven verder te ontwikkelen en krijgen ze de kans om in contact te komen met het juiste netwerk.
Het duurzame lintje
Naast de ideeën en initiatieven wordt ook het duurzame lintje uitgereikt. Een bijzondere onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving. Het duurzame lintje is uniek in zijn soort! Wil je iemand voordragen voor een duurzaam lintje? Dat kan! Lees meer over het duurzame lintje en hoe je iemand kunt voordragen.
De duurzame troonrede
Een ander spraakmakend element van Duurzame Dinsdag is de voordracht van de duurzame troonrede. Voorgaande jaren is de troonrede opgesteld en voorgedragen door de nummer 1 uit de Duurzame top 100. Benieuwd naar de troonrede van vorig jaar? Die is hier na te lezen.

 

Bron: http://www.duurzamedinsdag.nl/Meer-informatie

Scroll To Top