Home » Algemeen » 20 juni | Krom + recht, dat is pas echt!
20 juni | Krom + recht, dat is pas echt!

20 juni | Krom + recht, dat is pas echt!

19-06-2017 | In juni vragen we aandacht voor de kwaliteitseisen voor groente en fruit, want die mogen best heeeeel wat relaxter. Op 20 juni voeren we actie in Den Haag. Ben jij erbij?

Zo’n 20% van de pastinaken belandt niet op ons bord. Niet omdat ze niet lekker zijn, maar simpelweg omdat ze niet voldoen aan bepaalde schoonheidsnormen. Daar schreven we eerder al deze blog over. Maar de pastinaak staat hierin zeker niet alleen. Ook bij andere soorten groente en fruit wordt de kwaliteit met name gebaseerd op in hoeverre ze voldoen aan ‘perfecte looks‘.

Om aandacht te vragen voor de bizarre kwaliteitseisen kun je de komende tijd onze hero – de pastinaak – overal tegenkomen. Onder het motto Krom+recht, dat is pas echt pleiten wij voor een nieuwe definitie van kwaliteit. Want uiteindelijk hebben die ‘perfecte looks’ niets te maken met een lekkere smaak. En daar gaat het om!

RED MEE! 20 juni in Den Haag
Wij kiezen partij voor de kromme pastinaak. Daarom staan we op 20 juni op het ’t Plein in Den Haag – naast het Binnenhof – met een hele berg kromme pastinaken. We staan niet toevallig op die plek. Want naast de teler, supermarkt en consument kan ook de politiek bijdragen aan het oplossen van verspilling.
En…. we hebben JOU nodig! Kom tussen 11.00 en 15.00 uur naar het Plein en laat zien dat ook volgens jou krom het nieuwe recht is. Neem je tas mee (of koop een linnentas van ons) en vul deze vanaf 12.00 uur met de lekkerste kromme pastinaken. Uiteraard staat er een pot waarin jij je bijdrage kunt doen voor de teler die deze heerlijke pastinaken met liefde heeft geteeld.

Meld je aan bij het event of lees het persbericht hier. Redden maarrrr!

Bron: persbericht

Scroll To Top