Home » Algemeen » AH TO GO PAKT VOEDSELVERSPILLING AAN DANKZIJ TOO GOOD TO GO
AH TO GO PAKT VOEDSELVERSPILLING AAN DANKZIJ TOO GOOD TO GO

AH TO GO PAKT VOEDSELVERSPILLING AAN DANKZIJ TOO GOOD TO GO

20-12-2018 | De Nederlandse Albert Heijn to go sluit zich aan bij Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling. Klanten kunnen namelijk bij verschillende restaurants en winkels overschotten tegen maximaal de helft van de prijs afhalen. Op die manier wil de Nederlandse retailer de strijd tegen voedselverspilling aangaan.

 

Om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk eten verspild wordt, heeft AH to go zich aangesloten bij ‘Too Good To Go’, de app tegen voedselverspilling. Too Good To Go bestrijdt voedselverspilling door restaurants en winkels te helpen hun producten te verkopen die anders weggegooid moeten worden omdat ze de volgende dag niet meer verkocht kunnen worden. Van die producten worden ‘Magic Boxen’ gemaakt die klanten tegen een gereduceerd tarief kunnen kopen. “Wat een klant krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Een win-win-winsituatie voor AH to go, klanten én het milieu”, klinkt het bij Albert Heijn.

 

Het concept is simpel. In de app zien klanten op de kaart of in de lijst welke AH to go in de buurt een Magic Box aanbiedt. Vervolgens bestellen en betalen ze de box in de app en halen ze het zelf op bij de AH to go. De inhoud van de box in afhankelijk van wat er die dag overblijft. Het is dus altijd een verrassing wat in de box zit. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van een lekkere maaltijd, een salade en iets te drinken. De box kost 4 euro en heeft een waarde van 12 euro.

 

AH to go-winkels kunnen zich aanmelden bij Too Good To Go en elke dag het aantal boxen plaatsen dat zij willen aanbieden. Dit geldt voor de eigen winkels en de AH to go in het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Klanten kunnen de Too Good To Go-app gratis downloaden in de App Store en Google Play Store.

 

De app werd eerder al bij ons geïntroduceerd in Gent, maar is voorlopig enkel beschikbaar bij restaurants. Toch is Too Good to Go van plan om in toekomst ook over te stappen op food retailers. “In Frankrijk bestaan er samenwerkingen met grote distributiebedrijven. Toch is het in België de gewoonte om eerst samen te werken met restaurants, bakkers, … en dan pas over te stappen naar grote voedingsbedrijven”, verduidelijkte de woordvoerder van Too Good To Go toen.

Bron: Gondola

Scroll To Top