Home » Algemeen » Anthony Bourdain: Nieuwe documentaire over voedselverspilling

Anthony Bourdain: Nieuwe documentaire over voedselverspilling

04-12-2017 | Anthony Bourdain’s nieuwe documentaire “WASTED! The Story of Food Waste” onderzoekt de omvang van het wereldwijde voedselafvalprobleem en mogelijke oplossingen van over de hele wereld.
In de documentaire komen diverse bekende chefkoks en voedseldeskundigen aan het woord waaronder Dan Barber, Mario Batali, Massimo Bottura, Danny Bowien en Dr. Judith Rodin, die mogelijke manieren aandragen om het voedselafvalprobleem op te lossen.
Volgens Bourdain staan chefkoks voorop als het gaat om het oplossen van het voedselafvalprobleem “omdat ze mogelijk meer dan anderen pijnlijk op de hoogte zijn van het enorme volume aan volkomen bruikbaar, voedzaam voedsel dat mensen in nood zou kunnen voeden, dat in onze restaurants wordt weggegooid.”
“WASTED!” presenteert statistieken over de voedselafvalcrisis in de Verenigde Staten en de daarmee gepaard gaande kosten naast innovaties en mogelijkheden bij bijvoorbeeld school-, restaurant- en supermarktsystemen. Door het verhaal achter de voedselverspilling te vertellen, hoopt “WASTED!” de manier waarop mensen kopen, koken, recyclen en eten te veranderen.

Lees meer op Food Tank (Eva Perroni)

Scroll To Top