Home » Algemeen » BBROOD en De Tweede Jeugd slaan handen ineen tegen broodverspilling
BBROOD en De Tweede Jeugd slaan handen ineen tegen broodverspilling

BBROOD en De Tweede Jeugd slaan handen ineen tegen broodverspilling

29-11-2017 | Bakker BBROOD (elf winkels in Amsterdam) en De Tweede Jeugd, bekend van de broodoutlet op het Mercatorplein en de Tostibar op de NDSM, slaan de handen verder ineen om broodverspilling tegen te gaan. De Tweede Jeugd gebruikte reeds het oude brood van BBROOD, maar de twee bedrijven gaan nog nauwer samenwerken om de reststromen van BBROOD zo effectief mogelijk te verwerken tot nieuwe producten. En: in alle elf de Amsterdamse vestigingen van de bakker zullen vanaf donderdag de tosti’s van De Tweede Jeugd verkrijgbaar zijn.

In iedere winkel van BBROOD worden bakken geplaatst waarin de overgebleven broden bewaard worden. De chauffeurs van de bakker, die toch al rijden om de winkels te bevoorraden, brengen de vangst van de dag naar De Tweede Jeugd op de NDSM. De Tweede Jeugd maakt daar vervolgens de tosti’s (die door de lezers van het Parool onlangs nog verkozen zijn als de lekkerste van Amsterdam!). De volgende dag worden de tosti’s samen met de andere bestellingen weer uitgereden naar de winkels van BBROOD.

Manuel Oostveen van De Tweede Jeugd: ‘We vinden het prachtig om te zien dat een bedrijf als BBROOD zich zo inzet tegen broodverspilling. Het is niet niks om hier zoveel energie in te steken, we hebben met veel andere bakkers gesproken die het allemaal te veel moeite vonden.’ Daarbij komt dat het moeilijk inschatten is hoeveel brood er overblijft voor de volgende dag. Oostveen: ‘Reststromen zijn reststromen, het is daaraan inherent dat je niet weet wat je overhoudt. Daarom centreren wij deze en verlagen we het risico dat een winkel bijvoorbeeld geen tosti’s heeft, omdat ze geen brood over hadden.’

‘We streven ernaar om in de komende tijd voor alle soorten brood de juiste toepassing en afzetmarkt te vinden’ aldus Oostveen. ‘Want de reststromen zijn eindeloos. Niet alle sneetjes brood zijn groot genoeg om tosti’s van te maken, dus als wij alleen tosti’s zouden maken, zouden we toch weer een derde van ieder brood weggooien. Dan moet je dus verder denken. Nu maken we er kindertosti’s van in de tostibar, maar ook broodsoldaatjes, een hartige snack voor met een biertje op de bank.’ Van de croissants en krentenbollen maken we Bread&Butter, en van de stokbroodjes crostini. Aan ons de taak om hier de juiste afzetmarkt voor te vinden, zodat we samen van BBROOD een zoveel mogelijk circulaire bakker kunnen maken!’

Liefhebbers die treurden omdat zij hun favoriete tosti moesten missen sinds de vestiging van De Tweede Jeugd op het Mercatorplein vorige maand sloot kunnen nu hun hart ophalen: BBROOD heeft vestigingen in de Jan Pieter Heijestraat en op de Bos en Lommerweg!

Meer informatie: www.bbrood.nl

Bron: persbericht

Scroll To Top