Home » Boeren en tuinders » Walmart pakt voedselverspilling bij de boer aan

Walmart pakt voedselverspilling bij de boer aan

31-08-2017 | De Walmart Foundation start samen met het World Wildlife Fund (WWF) en de Foundation for Food and Agriculture Research (FFAR) een programma om het gebruik van gewassen te maximaliseren en voedselverspilling terug te dringen.

De Walmart Foundation, gelinkt aan de supermarktketen Walmart, en FFAR steken samen $ 1,3 mln in het project. Het WWF zal met verschillende universiteiten samenwerking om praktische kansen voor producenten te identificeren om zoveel mogelijk waarde te halen uit geoogste gewassen.

Efficiënt grondstoffengebruik

De komende tweeëntwintig maanden gaan onderzoeksteams data verzamelen op het gebied van voedselverspilling in de landbouw. Daarnaast gaan de teams interventies testen om het gebruik van gewassen en de winstgevendheid ervan te maximaliseren.

Dit wordt in de eerste fase gedaan voor de gewassen bladgroenten, perziken en tomaten. Dat moet leiden tot kansen voor telers om meer te halen uit dezelfde hoeveelheid grondstoffen die worden gebruikt.

Natuurlijke grondstoffen

“De beste manier om mensen te voeden zonder meer druk op het milieu uit te oefenen, is door de beschikbaarheid van voedsel dat reeds is geproduceerd, te verhogen”, zegt Jason Clay, senior vice president of markets and food bij WWF, in een persbericht.

“Elke hap die niet bij de consument belandt, vertegenwoordigt een verlies van natuurlijke grondstoffen – en geld – die zijn gebruikt voor de productie. We zijn de FFAR en Walmart Foundation dankbaar voor het ondersteunen van onderzoek dat kan helpen om efficiënter gebruik van land, water, energie en natuurlijke grondstoffen te promoten.”

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Scroll To Top