Home » Algemeen » Boodschappentas vol verrassende maaltijden
Boodschappentas vol verrassende maaltijden

Boodschappentas vol verrassende maaltijden

17-05-2018 | In de strijd tegen voedselverspilling hebben enkele Zaandamse bedrijven zich aangesloten bij ‘Too good to go’. Via een mobiele applicatie kunnen klanten tegen hoge korting overtollig eten ophalen. Het aanbod kan elke dag anders zijn en is in elk geval zo verrassend dat de aanbieders het in een ‘magic box’ stoppen.

Eten uit een doos is geen bijzonderheid meer in een tijd van maaltijdboxen die ondernemers als Hello Fresh, Albert Heijn of Marley Spoon aanbieden. Dat zijn samengestelde maaltijddozen met alle benodigde ingrediënten, verse groenten en recepten. Wat in de ‘magic box’ van ‘Too good to go’ zit is afhankelijk van wat die dag overblijft. Ook kan het aantal aangeboden boodschappentassen verschillen.

De filialen van de Lekkere Dingen Bakker, Best Western Zaan Inn, Ibis Budget hotel, Kiss Bakery, Boer Geert en Papa Saté staan vanaf gisteren in de mobiele app. Er zijn nu tien adressen in Zaandam waar de app gebruikt kan worden. Op een kaart in de app is direct te zien, via de stoplichtmethode, waar het aanbod het grootst is (groen, oranje, rood). Via de app kan een klant een pakket (losse boodschappen of een complete maaltijd; dat verschilt per aanbieder) reserveren, direct betalen en zelf de afhaaltijd aan het eind aan de dag bepalen. Bij Boer Geert kan het bijvoorbeeld een tas met belegde broodjes en sapjes zijn.

Brood en gebak
Remco en Johan Windhouwer van de Lekkere Dingen Bakker in Zaandam zijn enthousiast over het project. Hun bakkerijen in Amsterdam doen al langere tijd mee, in Zaandam zijn de vestigingen vanaf gisteren op de kaart gezet. ,,We bieden producten aan ter waarde van twaalf euro en verkopen die via de app voor drie tot vier euro”, vertelt Remco Windhouwer. Broden, koekjes, croissants, krentenbollen maar ook gebak kunnen deel uitmaken van het ‘geheime’ aanbod. Genoeg voor een gezin. ,,Normaal moeten we slagroomgebakjes na een dag weggooien, maar dat doe je thuis toch ook niet? Nu kunnen we ze soms in zo’n pakket aanbieden.” Het aanbod van de app gaat niet ten koste van het overgebleven eten (vooral broden) dat dagelijks in kratten naar de Voedselbank gaat. ,,Dit is een extraatje voor klanten.”

Alleen al in Amsterdam zijn sinds de lancering meer dan achtduizend maaltijden verspreid. Wereldwijd zijn dat er 4,5 miljoen. Marieke Graat van ’Too good to go’meldt dat de organisatie in de regio meer aanbiedingsplekken hoopt te vinden. ,,Op dit ogenblik gaat het op aanvraag. De Lekkere Dingen Bakker bijvoorbeeld deed dus al volop mee in Amsterdam en wilde graag meer”, zegt ze, ,,en wij als organisatie willen graag naar meer plekken en deelnemers om zo uit te breiden.” In minder dan twee jaar tijd is Too good to go, met oorsprong in een Deense vriendengroep, volgens eigen zeggen uitgegroeid tot een van de grootste apps tegen voedselverspilling.

bron: Noordhollands dagblad

Scroll To Top