Home » Algemeen » Calculator geeft inzicht in kosten voedselverspilling

Calculator geeft inzicht in kosten voedselverspilling

20-08-2018 | We vergeten allemaal weleens een product te consumeren voordat de houdbaarheidsdatum ervan verstreken is. Toch kan dit type voedselverspilling op jaarbasis flink in de papieren lopen. Met de nieuwe voedselverspillingscalculator kunnen gezinnen vanaf nu echter exact bijhouden voor hoeveel geld aan levensmiddelen ze maandelijks weggooien.

Met deze virtuele gadget, dat door het Britse It’s Fresh! werd geïntroduceerd, kan op basis van de gezinssamenstelling en de producten die weggegooid worden nauwkeurig worden berekend wat de waarde hiervan is en hoeveel energie de productie heeft gekost.
De calculator werd ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan, omdat Britse huishoudens volgens de regering jaarlijks voor €14,7 miljard aan voeding weggooien. Naar verluidt vindt de helft van alle voedselverspilling bij de mensen thuis plaats en dat kost Britse huishoudens gemiddeld €815 per jaar. Volgens de Verenigde Naties worden 25% van de waterreserves op aarde gebruikt om voedsel te telen dat nooit geconsumeerd zal worden.

Op basis van de huidige prognoses zal de wereldbevolking tegen 2050 met 2,3 miljard gegroeid zijn en om al deze monden te voeden is het noodzakelijk dat de wereldwijde voedselproductie met 60% tot 70% groeit.

En.brinkwire.com citeert It’s Fresh! oprichter Simon Lee: “‘We hopen dat door deze calculator deze belangrijke kwestie meer zal gaan leven onder consumenten zodat iedereen begrijpt dat we door voedsel te verspillen alles verpesten.”

Bron: AGF
Scroll To Top