Home » Carvepage 2

Carve

Radio1: Koekjes van retourbrood

Radio1: Koekjes van retourbrood

Samen gooien we ieder jaar voor vier miljard euro aan eten weg. Een deel daarvan belandt in de afvalbak in onze eigen keuken. Maar ook bij de productie van ons eten vindt verspilling van grondstoffen plaats. Op de Wageningen Universiteit ...

Lees verder »

‘Bedrijven zitten bovenop data voedselverspilling’

‘Bedrijven zitten bovenop data voedselverspilling’

23-05-2016 | Publiek-private samenwerking in de keten is nodig om een solide aanpak van voedselverspilling van de grond te krijgen . Als ketenpartijen samen de mouwen opstropen, dan kan dit leiden tot minder kosten en zelfs meer  verkopen. Dit blijkt ...

Lees verder »

Retourbrood wordt ingrediënt voor koek en koekjes

Retourbrood wordt ingrediënt voor koek en  koekjes

Innovatieproject onderzoekt kansen voor nieuwe producten Retourbrood dat van supermarkten teruggaat naar bakkerijen kan dienen als ingrediënt voor ontbijtkoek en koekjes. Het European Bakery Innovation Centre (Ebic) onderzocht hoe retourbrood hoogwaardiger kan worden hergebruikt. Het initiatief is een van de ...

Lees verder »

Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling

Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling

Resultaten onderzoeksprojecten CARVE en TIFN: ketensamenwerking cruciaal Veghel, 18 mei 2016 – Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research* en Top Institute Food & Nutrition (TIFN)** op ...

Lees verder »

Voedselverspilling in de keten | Carve pakt handschoen op

Voedselverspilling in de keten | Carve pakt handschoen op

Miljoenen kilo’s voedsel belanden jaarlijks in de vuilnisbak. En dat gebeurt niet alleen in de keuken van de eindconsument, maar ook in de keten van productie tot winkelmandje. Het programma Carve probeert bedrijven zich hiervan bewust te maken, zodat verspilling ...

Lees verder »

18 mei | Estafette-bijeenkomst onderzoek naar voedselverspilling

18 mei | Estafette-bijeenkomst onderzoek naar voedselverspilling

29-04-2016 | De Alliantie Verduurzaming Voedsel en Wageningen UR Food & Biobased Research startten in 2015 het project CARVE (across supply Chain Action program Reduction of food waste, improved Valorisation & Resource Efficiency) om voedselverspilling in de agrifoodketen te verminderen. ...

Lees verder »

Retourbrood als ingrediënt voor koekjes en ontbijtkoek

Retourbrood als ingrediënt voor koekjes en ontbijtkoek

24-03-2016  | Retourbrood is geschikt als ingrediënt voor de productie van ontbijtkoek en koekjes. Dat blijkt uit een innovatieproject van het European Bakery Innovation Centre. Het innovatieproject is onderdeel van Carve, een meerjarig publiek-privaat samenwerkingsverband van Wageningen UR Food & Biobased ...

Lees verder »
Scroll To Top