Home » Carvepage 2

Carve

Voedselverspilling in de keten | Carve pakt handschoen op

Miljoenen kilo’s voedsel belanden jaarlijks in de vuilnisbak. En dat gebeurt niet alleen in de keuken van de eindconsument, maar ook in de keten van productie tot winkelmandje. Het programma Carve probeert bedrijven zich hiervan bewust te maken, zodat verspilling ...

Lees verder »

18 mei | Estafette-bijeenkomst onderzoek naar voedselverspilling

29-04-2016 | De Alliantie Verduurzaming Voedsel en Wageningen UR Food & Biobased Research startten in 2015 het project CARVE (across supply Chain Action program Reduction of food waste, improved Valorisation & Resource Efficiency) om voedselverspilling in de agrifoodketen te verminderen. ...

Lees verder »

Retourbrood als ingrediënt voor koekjes en ontbijtkoek

24-03-2016  | Retourbrood is geschikt als ingrediënt voor de productie van ontbijtkoek en koekjes. Dat blijkt uit een innovatieproject van het European Bakery Innovation Centre. Het innovatieproject is onderdeel van Carve, een meerjarig publiek-privaat samenwerkingsverband van Wageningen UR Food & Biobased ...

Lees verder »

Gezamenlijk project handel en industrie tegen voedselverspilling

19-06-2015 | De Alliantie Verduurzaming Voedsel en Wageningen UR Food & Biobased Research starten een speciaal project om voedselverspilling in de voedselketen te verminderen. Dat werd bekend tijdens de internationale conferentie No More Food To Waste, georganiseerd door de Nederlandse overheid in Den ...

Lees verder »
Scroll To Top