Home » Carve » Tools

Tools

 

Vanuit verschillende pilots wordt binnen CARVE een toolbox ontwikkeld waarmee bedrijven de preventie en reductie van voedselverspilling als doelstelling kunnen integreren in hun bedrijfsvoering, organisatie en supply chain.

Op deze pagina vindt u tools waarmee u aan de slag kunt.

 

Stappenplan
stappenplan

De Nederlandse voedingsindustrie heeft het verminderen van voedselverspilling hoog op de agenda staan. Een belangrijke route die zij daarbij in gedachten heeft is het reduceren van voedselverspilling door middel van het hoogwaardiger verwaarden van bijproducten.

De vraag die dan speelt is “Is het mogelijk om bijproducten, die volgens de wet bestempeld zijn als ‘bijproduct’, te verwaarden tot grondstof voor voedingsmiddelen?” Vanuit het project CARVE is een stappenplan ontwikkeld dat op een gestructureerde wijze laat zien hoe een proces ingericht moet worden om een bijproduct te verwerken tot een grondstof voor levensmiddelen. Dit stappenplan is hier te downloaden.

 

 

 

Rekentool: inzicht in productverliezen
Het verminderen van verspilling begint bij het inventariseren en visualiseren van productverliezen binnen de huidige processen. Deze rekentool is binnen het PPS project CARVE ontwikkeld om bedrijven door de hele voedselketen hierin te ondersteunen. De rekentool verschijnt linksonder in uw scherm (Excel) als u op onderstaande knop klikt.

rekentool

 

 

Heeft u vragen met betrekking tot het invullen van de rekentool of wilt u advies over het analyseren van de uitkomsten? Neem dan contact op met Joost Snels (joost.snels@wur.nl) of Marianne van der Burgh (marianne.vanderburgh@wur.nl).

 

Bijeenkomst CARVE 18 mei 2016
Onderstaand vindt u een folder ‘modellen voor een duurzame voedselproductie’,  die is gemaakt naar aanleiding van de bijeenkomst op 18 mei 2016.

Modellen voor een duurzame voedselproductie

Scroll To Top