Home » Uit de praktijk » Catering » Campusrestaurant in Nijmegen gaat voedselverspilling tegen

Campusrestaurant in Nijmegen gaat voedselverspilling tegen

03-05-2016 | In samenwerking met studentenpartij AKKUraatd begint het restaurant op de Radboud Universiteit in Nijmegen, De Refter, vanaf juni met een pilot tegen voedselverspilling.

Omdat maaltijden nu nog tot sluitingstijd worden aangeboden, moet er veel eten worden weggegooid dat al opgewarmd was. De pilot houdt in dat vanaf juni de keuken van De Refter één van de drie aangeboden maaltijden een kwartier voor sluitingstijd niet meer aanvult. Als er klanten komen die deze maaltijd willen bestellen, maar deze niet meer compleet is, dan krijgen zij een fikse korting.

“Omdat we gaan accepteren dat één maaltijd niet meer tot sluitingstijd compleet hoeft te zijn, hoeft de keuken minder te produceren en is er extra tijd ontstaan om de al bereide componenten te verkopen,” legt David Niessen van het Facilitair Bedrijf uit. “Deze actie zal er dan ook toe leiden dat er na sluitingstijd minder eten overblijft. De uitdaging wordt om ervoor te zorgen dat de maaltijd nog wel aantrekkelijk genoeg blijft om aan te bieden, zonder dat er eten bij gemaakt moet worden. Ik ben er echter van overtuigd dat onze koks daar creatief genoeg voor zijn.”

Funs Elbersen, fractievoorzitter van AKKUraatd, over de samenwerking: “Wij zijn blij dat we met de Refter hebben kunnen samenwerken om op deze manier voedselverspilling tegen te gaan en tegelijk een leuke kortingsactie aan te bieden voor studenten en medewerkers.”

Een kortingsmaaltijd zal tussen 18:45 en 19:00 uur €3,00 kosten voor studenten en medewerkers. Na juni zal de pilot geëvalueerd worden.

Bron: Nultweevier.nl

Scroll To Top