Home » Uit de praktijk » Catering » MealToday: voedselverspilling tegengaan door gebruik producten aflopende houdbaarheidsdatum

MealToday: voedselverspilling tegengaan door gebruik producten aflopende houdbaarheidsdatum

07-07-2017 | MealToday is bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan door van producten met aflopende houdbaarheidsdatum lekkere gezonde maaltijden te bereiden door een echte kok!

De producten komen ook veelal van supermarkten. Tevens bestaat er een goede samenwerking met een groenteman in de wijk. Deze maaltijden zijn heel lekker en aantrekkelijk. Ze zijn in verschillende hoeveelheden en samenstellingen beschikbaar. Er is bijvoorbeeld keuze uit 25% MealToday producten, of 75% of 100%. Met allergieën of diëetwensen kan rekening worden gehouden. Wat betreft de voedingswaarde is overigens uit onderzoek van Wageningen Universiteit in 2015 gebleken dat er sprake is van geen of heel weinig verminderde voedingswaarde van producten die richting hun houdbaarheidsdatum gaan.

U kunt een dag van te voren al bestellen, tot uiterlijk 16.30 uur. Op de dag zelf kunt u aangeven of u een maaltijd wilt komen halen, want de maaltijden zijn alleen op bestelling beschikbaar. Van 18.00 – 18.45 uur en in overleg kunt u de maaltijden af komen halen in uw eigen vershouddozen of bewaardozen bij mij thuis. Bezorgen is ook mogelijk. Zo draagt u bij aan het verminderen van de voedselverspilling en aan een betere wereld.

Bron: Voordewereldvanmorgen.nl

Scroll To Top