Home » Uit de praktijk » Catering » Voorkom voedselverspilling en bespaar kosten

Voorkom voedselverspilling en bespaar kosten

19-01-2016 | Facilities4All en The Food Professor gaan samen met u de voedselverspilling in uw organisatie te lijf. Met als resultaat: een spectaculaire daling van de food waste, minder kosten én tevreden klanten.

Food waste is een groot probleem
Elk jaar gooien we met elkaar in Nederland voor miljarden euro’s aan goed eten en drinken de kliko in. Dat is zonde van de grondstoffen, nadelig voor het milieu én slecht voor uw portemonnee.

Minder waste levert geld op
Bewuster omgaan met voedsel inkopen, verwerken en derving voorkomen levert u geld op. Een bedrijfsrestaurant kan zo duizenden euro’s per jaar besparen, terwijl de besparing in een ziekenhuis kan oplopen tot wel enkele tonnen.

Food & Waste Scan van The Food Professor
Met de Food & Waste Scan, ontwikkeld door The Food Professor, krijgt u zicht op de waste in uw organisatie. U ontdekt waar precies en wanneer in het proces derving ontstaat. En u krijgt eenvoudig door te voeren oplossingen voor knelpunten gepresenteerd. Daarmee stroomlijnt u uw voedingsorganisatie. De besparingen kunt u vervolgens investeren in de kwaliteit van uw maaltijden.

Green Deal Zorg
The Food Professor heeft de Green Deal Nederland op weg naar duurzame zorg ondertekend. Doel van deze afspraak tussen Ministerie van Economische Zaken, zorgaanbieders en bedrijven is, de bedrijfsvoering van zorginstellingen duurzamer te maken. Voedselverspilling is een van de speerpunten. De Europese Commissie wil namelijk dat de lidstaten de voedselverspilling tussen 2017 en 2025 met 30% reduceren. Gezien zijn expertise is The Food Professor gevraagd zich bij de Green Deal aan te sluiten.

Wageningen UR
The Food Professor werkt in publiek-private samenwerkingsprogramma’s ook samen met Wageningen UR om voedselverspilling met wetenschappelijk onderbouwde methoden te verminderen in de samenleving.

FG Noviteitenprijs 2016
Onze unieke combinatie heeft een noviteitenprijs gewonnen door de inzending van The Food & Waste tool.

The Food Professor
Bezoek voor meer informatie de website van The Food Professor.

Bron: people4all.nl

Scroll To Top