Home » Instellingen

100 zorgorganisaties rekenen af met voedselverspilling

05-09-2017 | De helft minder voedselverspilling dan normaal en hoge waardering voor het eten. Dat hebben bijna 100 zorgorganisaties in Nederland in het afgelopen jaar bereikt. Ze realiseren zo een besparing van grofweg 5 miljoen euro. Tegelijk maakten de deelnemers ...

Lees verder »

Minder voedselverspilling in de zorg: de kansen

28-03-2017 | Een vermindering van de voedselverspilling staat bij veel ziekenhuizen en zorginstellingen hoog op de agenda. Recent onderzoek van de Wageningen UR toonde aan dat Nederlandse ziekenhuizen hierop fiks kunnen besparen. Op het symposium Focus op de Zorgmaaltijd op ...

Lees verder »

Duurzaam en Gezond aan Tafel in de zorg

19-01-2017 | Stichting Diverzio riep afgelopen jaar, samen met het ministerie van VWS, stichting De Friesland en regionale Rabobanken, zorgorganisaties in heel Nederland op om samen van het eten in de zorg het lekkerste en goedkoopste medicijn te maken. Duurzaam ...

Lees verder »

Minder voedsel weggooien in de zorg levert meer op

07-01-2017 | Door minder voedsel bij het afval te gooien, kunnen Nederlandse ziekenhuizen jaarlijks € 50.000 tot € 150.000 aan kosten besparen. Hoe dit mogelijk is, laten wetenschappers van de Wageningen University & Research (Wur) zien. Volgens de wetenschappers belandt ...

Lees verder »

Ziekenhuismaaltijd beter afstemmen op patiënt: niet meer ‘driemaal daags’

14-06-2016 | Het afscheid nemen van het klassieke concept van drie maaltijden per dag kan een ziekenhuis miljoenen euro’s besparen. Niet alleen is dan de kans op ondervoeding minder, maar kan ook de ligtijd van een patiënt worden teruggebracht. De kosten ...

Lees verder »

Voedselverspilling bij ziekenhuizen en zorginstellingen

14-06-2016 | Een vermindering van de voedselverspilling staat bij veel ziekenhuizen en zorginstellingen hoog op de agenda, omdat jaarlijks ongeveer 40 procent van wat is ingekocht in de vuilnisbak belandt. Dit is niet alleen zonde en onnodig, maar ook erg ...

Lees verder »

De succesvolle aanpak van 14 zorgorganisaties tegen voedselverspilling

14-04-2016 | Veertien zorgorganisaties in de regio Friesland hebben in anderhalf jaar tijd mooie resultaten geboekt in het programma Duurzaam en Gezond aan tafel. Hun voedselverspilling is gedaald tot ver onder het landelijk gemiddelde, er wordt duurzamer ingekocht en de ...

Lees verder »

Zorgaanbieders in het noorden brengen voedselverspilling terug

05-04-2016 | Veertien zorgorganisaties in de regio Friesland hebben voedselverspilling teruggebracht tot ver onder het landelijk gemiddelde, ze kopen duurzamer in en de patiënten en cliënten geven het eten een hogere waardering. De organisaties hebben dit gedaan in anderhalf jaar ...

Lees verder »

Zorgorganisatie Vrijwaard halveert verspilling door ambachtelijke keuken

25-03-2016 | Lekker, gezond en duurzaam eten. Wat wil  een mens nou nog meer? Bij Vrijwaard in Den Helder hebben ze dat begrepen. De Noord-Hollandse zorgorganisatie heeft de afgelopen periode het keukenproces stevig onder handen genomen. Dat heeft geleid tot een ...

Lees verder »

Online dashboard voorkomt voedselverspilling in de zorg

23-03-2016  | De Nederlandse stichting Diverzio heeft een online tool ontwikkeld die zorgorganisaties helpt bij het voorkomen van voedselverspilling en het verduurzamen van maaltijden. Het Diverzio Dashboard maakt het voor zorgorganisaties mogelijk om de kosten, het effect en de verspilling van hun maaltijdvoorziening te ...

Lees verder »
Scroll To Top