Home » Relevante onderzoeken

Studenten ontwikkelen detectiemechanisme tegen melkverspilling

Studenten ontwikkelen detectiemechanisme tegen melkverspilling

18-10-2017 | Bacteriën spelen een belangrijke rol in het maken van veel melkproducten. Met behulp van bacteriën kan melk fermenteren en ontstaat er bijvoorbeeld kaas, karnemelk of yoghurt. De fermentatie geeft melk nieuwe eigenschappen, zoals een andere smaak en textuur, ...

Lees verder »

Aanpak voedselverspilling zorgorganisaties levert besparing op

Aanpak voedselverspilling zorgorganisaties levert besparing op

14-09-2017 | De helft minder voedselverspilling, gestegen maaltijdtevredenheid en duurzamer eten. Dat hebben bijna honderd Nederlandse zorgorganisaties het afgelopen jaar bereikt. Het levert een besparing van ongeveer € 5 mln. Dat blijkt uit de resultaten van het landelijk programma Duurzaam en Gezond ...

Lees verder »

Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten

Minder voedselverspilling bij gebruik van diepvriesproducten

18-07-2017 | Consumenten gooien naar verhouding minder diepgevroren groente, aardappelproducten en rood fruit weg dan de verse variant of het alternatief in blik of pot. Dat is één van de uitkomsten uit het onderzoek van Wageningen University & Research naar ...

Lees verder »

Oplegnotitie Voedselverspilling bij huishoudens in Nederland in 2016

Oplegnotitie Voedselverspilling bij huishoudens in Nederland in 2016

In opdracht van de Ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken is eind 2016 onderzoek gedaan naar voedselverspilling bij huishoudens in Nederland. Dit is eerder gedaan in 2010 en 2013. In 2016 heeft CREM Waste Management een sorteeranalyse van ...

Lees verder »

Gemiddelde Nederlander verspilt meer dan 100 kg voedsel per jaar

Gemiddelde Nederlander verspilt meer dan 100 kg voedsel per jaar

19-08-2016 | Staatssecretaris Martijn van Dam heeft de ‘Monitor voedselverspilling – Update 2009–2014’ aangeboden aan de Tweede Kamer. De monitor geeft inzicht in de mate van voedselverspilling in Nederland over de periode 2009 – 2014. Tegelijk is verschenen het rapport ...

Lees verder »

Verwarrende houdbaarheidsdata belangrijke oorzaak voedselverspilling

Verwarrende houdbaarheidsdata belangrijke oorzaak voedselverspilling

01-07-2016 | Volgens 1 op 2 consumenten is de houdbaarheidsdatum op verpakkingen van voeding de belangrijkste oorzaak van voedselverspilling. Omdat 1 op 4 het verschil tussen ‘Tenminste Houdbaar Tot’ (THT) en ‘Te Gebruiken Tot’ (TGT) niet kent, belandt veel voedsel ...

Lees verder »

Platform en testlab tegen voedselverspilling start

Platform en testlab tegen voedselverspilling start

25-05-2016 | Om voedselverspilling aan te pakken is ‘The Source Shakers – adding value to your food business’ gelanceerd. Dit is een ‘one-stop-shop’ platform en testlab, voor ondernemers in food & agri die op zoek zijn naar oplossingen. Dat bericht EVMI. ...

Lees verder »
Scroll To Top