11-12-2016 | Minimale waste, huiselijkheid, comfortzones bieden en het inschakelen van lokale ondernemers die rouleren over de locaties. Dat zijn belangrijke elementen van het nieuwe concept Enjoy Today dat Cormet Enjoy the good life! op de UvA/ HvA (Universiteit van Amsterdam/ Hogeschool van Amsterdam) met ingang van januari aanstaande gaat invoeren.

Dit blijkt uit een video-interview dat Cormet-directeur Rijkent Cornelius had met UvA/ HvA-verslaggeefster Hester Dijkstra. Cormet wordt met ingang van begin januari de nieuwe cateraar van de beide onderwijsinstellingen die 70.000 studenten en 10.000 medewerkers faciliteren. Cormet wordt actief op 34 locaties verdeel over acht campussen.

De voorbereidingen van deze megaklus op cateringgebied, die nu nog wordt uitgevoerd door Eurest, zijn bij Cormet in volle gang. Op 27 december start men met ombouwen. Cornelius: ‘We gaan in korte tijd alle locaties restylen.’

Zomervakantie
De grote verbouwing vindt echter later plaats, in de zomervakantie. In september 2017 zijn alle locaties verbouwd. Ze zijn dan sfeervol en praktisch. ‘We bieden comfortzones, zoals studenten en medewerkers het graag hebben willen.’

Cornelius vertelt zijn verhaal in een ruimte die aanvankelijk sfeerloos en onpersoonlijk was, maar inmiddels een sfeervolle en huiselijke uitstraling – een andere look & feel – heeft gekregen. ‘Eerst zat hier niemand. Nu zit het vol. ’s Avonds moeten de mensen voor sluitingstijd worden weggestuurd.’

Waste beperken
Cornelius laat weten dat het tegengaan van waste ook de nodige aandacht zal krijgen. ‘Binnen ons bedrijf is de waste drie procent en dat is erg laag. Hier willen de waste ook tot een minimum beperken.’

Waste beperken door bijvoorbeeld speciale menu’s te bedenken waar overgebleven producten in verwerkt kunnen worden. En studenten de kans geven om deze producten tegen een aantrekkelijke prijs mee naar huis te nemen. ‘Zodat ze daar een lekkere, verse, gezonde maaltijd kunnen nuttigen.’

https://youtu.be/n_6upAE27V4

Bron: Alles over Catering