7-12-2016 | Wefood, een Deense supermarkt die voedseloverschotten uit de voedingssector verkoopt, opent wegens succes een tweede vestiging. De initiatiefnemers willen voedselverspilling verminderen.

Wefood verkoopt sinds begin dit jaar voedsel dat nog eetbaar is, maar vanwege de naderende houdbaarheidsdatum door supermarkten, producenten en restaurants wordt afgedankt. Wefood biedt de producten voor 30 tot 50 procent minder aan dan de reguliere verkoopprijs. Doel is voedselverspilling tegengaan.

De supermarkt, die begin 2016 opende in Kopenhagen, blijkt na minder dan een jaar zó populair dat de initiatiefnemer, de organisatie Folkekirkens Nødhjælp, besloot om nog een filiaal in de stad te openen.

‘Betaal wat je wilt’-concept

Ook in Groot-Brittannië bevindt zich sinds kort een supermarkt die voedseloverschotten verkoopt. De winkel van The Real Junk Food Project in Leeds hanteert een principe waarbij klanten zelf beslissen wat ze voor een product betalen.

Daarmee richt de supermarkt zich, in tegenstelling tot Wefood in Denemarken, op mensen met een laag inkomen.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl