Home » Algemeen » Distributiecentrum voor overgebleven voedsel om voedselverspilling tegen te gaan
Distributiecentrum voor overgebleven voedsel om voedselverspilling tegen te gaan

Distributiecentrum voor overgebleven voedsel om voedselverspilling tegen te gaan

08-04-2019 | De gemeente Rotterdam stelt ongeveer 100.000 euro aan subsidie beschikbaar voor de ombouw van de vestiging van het Leger des Heils in de Rotterdamse wijk Zevenkamp tot distributiecentrum. In het centrum zal overgebleven voedsel van onder meer supermarkten, bakkers en groenteboeren worden verzameld en vervolgens vervoerd naar voedselbanken en opvangplekken. Het Leger des Heils werkt er voor samen met stichting Community & Voedselsurplus.

Aan het Leger des Heils Rotterdam wordt nu zoveel eten gedoneerd, dat de organisatie niet alles kwijt kan. De komst van het distributiecentrum moet ervoor zorgen dat producten niet in de prullenbak verdwijnen, maar worden ingevroren en vervoerd naar andere stichtingen en maatschappelijke organisaties. Aan het distributiecentrum verder de taak dat al die voedselbanken en opvangplekken precies genoeg ontvangen, zegt Berend Maten, consultant bij Community & Voedselsurplus.

Zie voor meer informatie de site van Trouw

Bron: FoodHolland

Scroll To Top