Home » Algemeen » Duurzame verpakking houdt Sainsbury’s-aardappelen vers
Duurzame verpakking houdt Sainsbury’s-aardappelen vers

Duurzame verpakking houdt Sainsbury’s-aardappelen vers

23-11-2016 | De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat een nieuwe verpakking gebruiken die voorkomt dat aardappelen groen en bitter worden.

Dat schrijft de Britse krant The Sun. Het verpakkingsmateriaal is volledig ondoorzichtig en houdt licht, de grootste oorzaak van het vergroeningsproces van aardappelen, buiten de verpakking. Ondanks dat is de verpakking volgens Sainsbury’s wel ademend.

Houdbaarheid verlengen

“Blootstelling aan zonlicht betekent dat veel van onze aardappelen nooit op tafel komen”, zegt Jane Skelton, head of packaging bij Sainsbury’s, tegen The Sun. “We hebben er vertrouwen in dat dit de houdbaarheid van onze aardappelen zal verlengen.”

Sainsbury’s gebruikt de verpakkingen voor de aardappelvariëteiten King Edwards en Lady Balfour. Volgens de retailer zijn deze twee variëteiten het vatbaarst voor vergroening. De supermarktketen rolt het gebruik van de nieuwe verpakkingen uit in de meerderheid van zijn 1.200 winkels.

Voedselverspilling tegengaan

Het gebruik van de nieuwe verpakking is onderdeel van de Waste Less, Save More-campagne van Sainsbury’s. Daarvoor onderneemt de retailer verschillende inspanningen om voedselverspilling terug te dringen, onder meer door het testen van innovaties in aangewezen proefsteden.

Bekijk hier een campagnevideo over de nieuwe verpakking voor aardappelen:

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Scroll To Top