Home » Algemeen » Een camera in je koelkast tegen voedselverspilling
Een camera in je koelkast tegen voedselverspilling

Een camera in je koelkast tegen voedselverspilling

16-08-2017 | Schimmel op de yoghurt, zure melk of sla die er verlept en bruin uitziet: iedereen gooit wel eens voedsel weg. Vaak vergeten mensen wat ze in de koelkast hebben liggen en houden ze de houdbaarheidsdatum niet goed in de gaten. In Engeland hebben ze daar iets op gevonden: een camera in je koelkast die bijhoudt wat er in de lades ligt en tot wanneer de producten houdbaar zijn.

Bij de zogenoemde FridgeCam hoort een app waarmee je overal via je telefoon kunt zien welke producten er in je koelkast liggen. Het apparaat kan ‘selfies’ sturen naar de gebruiker, waardoor je op ieder moment van de dag kunt checken wat je in huis hebt en hoe lang dat nog goed blijft. Dat moedigt mensen aan om te eten wat ze al in huis hebben. Op basis van de inhoud van je koelkast, geeft de app voorts aanbevelingen voor recepten. Hiermee hopen de makers voedselverspilling tegen te gaan.

Helemaal nieuw is het idee niet. Er bestaan al apps die de houdbaarheidsdata van producten opslaan en waarschuwen wanneer iets op moet. De producten plus data moet je echter allemaal handmatig invoeren. Ook bestaan er al koelkasten die met zo’n functie zijn uitgerust. Zo kun je met de Samsung Family Hub koelkast boodschappenlijstjes maken, producten bestellen en binnenin je koelkast kijken via een app op je telefoon. Voor die koelkast betaal je echter wel dik 4000 euro, terwijl de FridgeCam slechts honderd euro kost. De camera is nu alleen nog verkrijgbaar in Engeland.

Bron: oneworld.nl

Scroll To Top