Home » Uit de praktijk » Fabrikanten » Instock lanceert een Granola gemaakt van bier
Instock lanceert een Granola gemaakt van bier

Instock lanceert een Granola gemaakt van bier

08-05-2017 | Instock redt graag eten. Bijvoorbeeld aardappels die anders weggegooid zouden worden, daar brouwt Instock heerlijk Pieper Bier van. Vanaf vandaag heeft Instock ook een eigen Granola, gemaakt van geredde bierbostel van Brouwerij Troost. Bierbostel is het voedzame moutrestant, boordevol vezels en eiwitten, dat overblijft na het brouwen van bier. Samen met de ambachtelijke banketbakkerij Lanskroon heeft Instock een amandel-kaneel-honing Granola ontwikkeld met bierbostel als hoofdingrediënt. Zo begin je je dag niet alleen heel lekker en gezond, maar ook nog eens heel verantwoord.

Van Bier naar Granola
Tijdens het brouwen van bier blijft er bierbostel over, het moutrestant. Dit granen restproduct wordt vaak verwerkt tot diervoeding, maar een groot deel wordt nog verspild. En dat terwijl het ontzettend voedzaam is! Door Granola te maken van dit bierbostel, krijgt ook de reststroom van bier zelf een goede bestemming. Zo wordt er echt niets meer verspild. “De circulaire economie is de toekomst, wij willen graag laten zien wat voor mooie producten er nog te maken zijn van reststromen”, aldus Freke van Nimwegen van Instock.

Begin je dag met een heldendaad

Bierbostel is van zichzelf een eiwit- en vezelrijk graanproduct. Door dit bijzondere ingrediënt bevat Instock Granola drie keer meer vezels dan de gemiddelde ontbijtgranen. Instock combineert de bierbostel met havervlokken, knapperige zaden en pitten, amandel, kaneel en zoete honing. Dit maakt het tot een lekker crunchy en voedzaam ontbijt dat voedselverspilling tegengaat. Beer for breakfast, dat is nog eens een goed begin van de dag! Maar geen zorgen, de Granola smaakt niet naar bier en bevat geen alcohol.

De Granola stond al op de menukaart bij de Instock restaurants. Geserveerd met yoghurt, gered fruit en zelfgemaakte fruitsiroop werd dit het favoriete ontbijt van hun gasten. Na alle positieve reacties is de Granola nu ook beschikbaar in een verpakking voor thuis.

Instock Granola is verkrijgbaar bij Instock Amsterdam, Den Haag en Utrecht voor €3,50.

Bron: persbericht Instock

Scroll To Top