Home » Uit de praktijk » Fabrikanten » Nestlé UK zet in op donatie van overtollig voedsel uit productieproces

Nestlé UK zet in op donatie van overtollig voedsel uit productieproces

14-12-2017 | Een nieuw initiatief van Nestlé UK moet ertoe leiden dat meer overtollig voedsel uit het productieproces van de voedselproducent beschikbaar wordt voor donaties aan charitatieve organisaties.

Nestlé doneert al langer overtollig voedsel uit zijn productieproces aan charitatieve initiatieven in het Verenigd Koninkrijk, vergelijkbaar met de Voedselbank in Nederland. Zo herverdeelde het bedrijf al het equivalent van 7 miljoen maaltijden. Dit zijn voornamelijk afgewerkte en verpakte voedselproducten, die relatief gemakkelijk kunnen worden gedistribueerd.

De voedselproducent wil echter ook een bestemming vinden voor andere producten, zoals gedeeltelijk afgewerkt voedsel dat overblijft bij de productie. Dit voedsel wordt normaal gesproken gebruikt als diervoeding of voor anaerobe vergisting. Samen met de Britse milieuorganisatie Company Shop gaat de voedselproducent gedetailleerde beoordelingen uitvoeren om nieuwe kansen te identificeren voor de distributie van dit voedsel.

2 miljoen maaltijden

Wanneer deze voedselstroom beschikbaar wordt voor distributie, verwachten Nestlé en Company Shop dat de hoeveelheid voedseldonaties vanuit Nestlé toeneemt met het equivalent van 2 miljoen maaltijden per jaar.

“Als voedselproducent zien we voedselverspilling als een zeer belangrijk probleem voor bedrijven en de maatschappij”, zegt Andy Griffiths, head of environmental sustainability bij Nestlé UK/Ireland, in een persbericht. “Om dit te verminderen en goede bestemmingen voor ons overtollige voedsel te vinden, hebben we samen met onze partners gewerkt aan het vinden van innovatieve manieren om deze problemen in onze supply chain te adresseren, maar ook om de bredere industrie te helpen.”

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Scroll To Top