Home » Algemeen » Food Local pakt voedselverspilling vanaf de kern aan
Food Local pakt voedselverspilling vanaf de kern aan

Food Local pakt voedselverspilling vanaf de kern aan

24-05-2018 | www.foodlocal.nl is een website die ervoor zorgt dat overtollig eten op het bord beland en niet in de vuilnisbak.

Via de website kunnen mensen met korting goed eten kopen wat anders zou worden weggegooid.

De website is heel simpel, zowel voor de ondernemers als voor de gebruikers. De gebruiker ziet door middel van zijn locatie de dichtstbijzijnde aanbieders. Vervolgens bestelt de gebruiker het product wat hij wilt kopen, betaalt en haalt het op bij de desbetreffende locatie. Elke dag is een verassing wat op de site wordt aangeboden, dit hangt natuurlijk af van wat er ‘’over’’ is.

De producten die worden aangeboden op de website zijn allemaal nog goed. Het mag alleen niet meer worden verkocht, omdat het product de volgende dag aan de THT datum zit (ook producten die de volgende dag niet meer dagvers zijn) of er is simpelweg een overschot. U kunt als ondernemer er vrij in zijn om een product los te verkopen via de site of er een samengestelde tas van te maken.

De klanten besparen tegelijkertijd geld op goede voeding, terwijl de deelnemende bedrijven extra verdienen aan producten die ze anders zouden moeten weggooien. Ook krijgen de ondernemers hierdoor meer klandizie.

De site is voor iedereen toegankelijk, maar in het bijzonder willen we ook de mensen helpen die net iets teveel verdienen om deel te mogen nemen aan de voedselbank of studenten die vaak ook geen groot budget hebben.

Bron: Foodlocal

Scroll To Top