Home » Algemeen » HEMA en Too Good To Go samen in actie tegen voedselverspilling
HEMA en Too Good To Go samen in actie tegen voedselverspilling

HEMA en Too Good To Go samen in actie tegen voedselverspilling

07-11-2018 | Warenhuisketen HEMA doet in november samen met Too Good To Go in 5 Amsterdamse vestigingen een test met als doel voedselverspilling verder terug te dringen. Via de app van Too Good To Go biedt HEMA ‘Magic Boxen’ aan. In de Magix Box zitten dagverse producten zoals brood, banket en maaltijdsalades die over dreigen te blijven aan het eind van de dag en dan niet meer kunnen worden verkocht. De boxen hebben een originele verkoopwaarde van 12 euro en worden aangeboden voor 4 euro. Als dit een succes wordt, is de ambitie om de samenwerking met HEMA verder uit te rollen in andere Nederlandse steden.

In de app is op de kaart of in een lijst welke HEMA een Magic Box aanbiedt. Vervolgens kunnen mensen de box bestellen en direct afrekenen met gebruik van de app. Deklant haalt de box zelf op bij de HEMA-vestiging. De inhoud van de box is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarmee een verrassing. Een win-win-winsituatie voor HEMA, de klant én het milieu.

Too Good To Go is eind 2015 in Denemarken opgericht. In bijna drie jaar tijd is Too Good To Go uitgegroeid tot ’s werelds grootste app tegen voedselverspilling en is actief in 9 landen waaronder Nederland. Sinds de lancering, heeft Too Good To Go al bijna 8 miljoen maaltijden uit de vuilnisbak gered. Sinds de beschikbaarheid van de app in Nederland in januari 2018 zijn er al meer dan 125.000 maaltijden gered. De app heeft in Nederland al meer dan 180.000 geregistreerde gebruikers en ruim 600 partners in meer dan 20 Nederlandse steden.

Bron: FoodHolland

Scroll To Top