Home » Algemeen » Hoe New Jersey de hoeveelheid voedselverspilling halveert
Hoe New Jersey de hoeveelheid voedselverspilling halveert

Hoe New Jersey de hoeveelheid voedselverspilling halveert

25-07-2017 | De Amerikaanse staat New Jersey stelt zichzelf als doel om tegen 2030 de hoeveelheid voedsel dat in de staat wordt verspild met 50 procent te verminderen.

Dat schrijft de website NJ Spotlight. Gouverneur Chris Christie ondertekende de wetgeving voor de aanpak afgelopen vrijdag. Daarmee wil de gouverneur bijdragen aan een oplossing voor het probleem van voedselverspilling in de Verenigde Staten.

Voedselverspilling

Jaarlijks zou er in het land circa 72 miljard kilo voedsel verloren gaan. Op stortplaatsen zou voedselafval bovendien leiden tot de emissie van broeikasgassen, zoals methaan.

Maatregelen die de gouverneur wil nemen, zijn aan de ene kant gericht op het beter verwaarden van deze afvalstromen, door biovergisting mogelijk te maken. Aan de andere kant stelt de staat zich als doel om die hoeveelheid afvalstromen te verminderen.

Onder meer het duidelijker weergeven van de houdbaarheidsdatum op het etiket van voedingsmiddelen moet daaraan bijdragen. Ook moet de wet het mogelijk maken om voedseldonaties gemakkelijker uit te voeren.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Scroll To Top