Home » Uit de praktijk » Horeca » 150 bedrijfsrestaurants van Hutten serveren Verspillingsfabriek-soep
150 bedrijfsrestaurants van Hutten serveren Verspillingsfabriek-soep

150 bedrijfsrestaurants van Hutten serveren Verspillingsfabriek-soep

10-02-2017 | Alle bedrijfsrestaurants van Hutten hebben sinds begin 2017 alle varianten soep uit De Verspillingsfabriek in Veghel op het menu staan. Zo wil het bedrijf samen met zijn opdrachtgevers gasten bewust maken van de voedselverspilling in Nederland.

De Verspillingsfabriek verwerkt reststromen tot nieuwe producten, zoals soepen, sauzen en ragouts. Dat moet de hoeveelheid voedselverspilling terugdringen.

De zeven soepvarianten uit de fabriek zijn nu in alle 150 bedrijfsrestaurants van Hutten verkrijgbaar. Daar kunnen de gasten voortaan kiezen uit de varianten goulash, tomaat, ui, champignon, paprika, courgette en broccoli. De bedrijfsrestaurants zijn volgens Hutten niet verplicht om de soepen in hun assortiment op te nemen.

“Het mes snijdt aan twee kanten. De lunchgast geniet voor dezelfde prijs van een heerlijke kop soep, gemaakt in de fabriek. En wij redden op deze wijze kilo’s groenten die anders in de prullenbak waren beland. Groenten die prima te gebruiken zijn voor menselijke consumptie”, zegt Nan van Lith, salesmanager business catering & horeca van Hutten, in een nieuwsbericht.

Voedselverspilling

Een van de bedrijven waarbij de soepen op het menu staan, is de zorgverzekeringsmaatschappij CZ in Tilburg. “Met de soepen uit De Verspillingsfabriek dienen we ook een maatschappelijk belang: het terugdringen van voedselverspilling. Dat kun je als organisatie alleen maar toejuichen”, aldus Vicky de Bree, leveranciersmanager van CZ, in het bericht.

De kwaliteit van de soepen moet volgens De Bree echter wel gewaarborgd blijven. “Een idealistisch denkbeeld is prima, maar het mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van eten”, besluit de leveranciersmanager.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Scroll To Top