Home » Uit de praktijk » Horeca » Het verhaal van restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam

Het verhaal van restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam

In restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam worden ex-gedetineerde vrouwen opgeleid tot kok of gastvrouw. ‘We willen het instituut voor verbetering zijn’, aldus initiatiefnemers Karin Nijman van stichting Back on Trek en ondernemer Klaasjan Krook.

‘Duurzaam zijn, maar niet alleen op het gebied van personeel.’ Voedselverspilling bijvoorbeeld probeert het restaurant zoveel mogelijk tegen te gaan door te werken met goed afgestemde porties. Dat wat toch op de borden blijft liggen wordt verzameld en wekelijks opgehaald door afvalbedrijf Rotie. In een fabriek wordt dit organische restmateriaal vergist tot biogas, een biologisch proces waarbij organische stoffen door micro-organismen worden afgebroken tot biogas. Dit wordt vervolgens gebruikt als brandstof voor gasmotoren welke een generator aandrijven voor het opwekken van groene stroom waarmee jaarlijks 20.000 huishoudens in Amsterdam worden voorzien. ‘Ook qua inkoop en inrichting proberen we zo duurzaam mogelijk te zijn. Het is niet meer van deze tijd als je dat niet doet’, zegt Krook. Zo ligt op de vloer marmoleum, gemaakt van natuurlijke grondstoffen en zijn de stoelen en tafels tweedehands.

Bron: Missethoreca.nl

Scroll To Top