Home » Uit de praktijk » Horeca » Brits restaurant gaat voedselverspilling tegen

Brits restaurant gaat voedselverspilling tegen

8-11-2017 | In veel te veel restaurants wordt voedsel verspild. En dat is zo’n zonde. Bosu Body Bar, een restaurant in Manchester, besloot de verspilling daarom op een wel heel bijzondere manier tegen te gaan. Omdat Manchester met steeds meer daklozen kampt, laten ze bij het restaurant elke dag tassen met eten op de stoep voor hun restaurant staan.

Zo schrijft het restaurant:

“Wanneer de dag erop zit, beloven we tassen vol met lekker eten buiten te zetten… Als je iemand op straat ziet in Manchester of Didsbury die er hongerig uitziet, laat ze dan weten waar ze een maaltijd in een tas kunnen vinden. Spread the love, always.”

En dat gebaar is met groot gejuich ontvangen in Groot-Brittannië. Eigenaar Michael Beck zegt overweldigd zijn door alle positieve aandacht. Hij vertelt ook dat ze niet de enigen zijn die eten geeft en hoopt dat dit gebaar anderen inspireert om ook zoiets te doen.

Hij vertelt verder dat ze vanaf nu aan ze het eten niet meer in tassen achterlaten, maar aan liefdadigheid instanties gaan geven. Die zullen er voortaan voor zorgen dat het voedsel op de juiste temperatuur blijft en terecht komt bij de mensen die de maaltijden het meest nodig hebben.

Bron: Filmpjevandedag.nl

Scroll To Top