Home » Uit de praktijk » Horeca » Nieuw initiatief voor terugdringen voedselverspilling horeca: ‘No Waste, Just Taste’

Nieuw initiatief voor terugdringen voedselverspilling horeca: ‘No Waste, Just Taste’

05-05-2017 Doel van het nieuwe initiatief ‘No Waste, Just Taste’ is de voedselverspilling in de horeca terugdringen door het aanbieden van diners met flinke kortingen. Met een zelf ontwikkelde app brengt No Waste, Just Taste de horecaondernemer in contact met consumenten die met korting willen eten in een restaurant.

De helft van de reserveringskosten gaat naar een goed doel. Het online platform voor horecaondernemers en consumenten is een initiatief van vijf studenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in samenwerking met vijf ondernemers. In Nederland wordt er jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel verspild in de horeca. Dat is één derde van al het voedsel in de horeca, oftewel bijna 77 miljoen warme maaltijden op jaarbasis.

Website of app

Wanneer een restaurant dreigt een overschot in voedselvoorraad te krijgen, dan kan No Waste, Just Taste worden ingeschakeld. Via de website of mobiele app plaatst de horecaondernemer dagaanbiedingen. Oftewel last minute aanbiedingen die slechts één dag geldig zijn en tegen een flinke korting. De horecaondernemer zet onder zijn eigen account de aanbieding live.

Een consument gaat naar NoWasteJustTaste.com of de ‘No Waste, Just Taste’-app en bekijkt daar de diverse aanbiedingen in de omgeving. Wanneer een gast een reservering plaatst, krijgt de horecaondernemer een melding.  Per reservering wordt er € 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. Naast dat de consument met korting in een restaurant dineert, gaat de helft van de reserveringskosten naar een goed doel. Het eerste kwartaal steunt No Waste, Just Taste de volgende goede doelen: Voedselbank Nederland, Stichting Buitenfonds en Stichting Proefdiervrij. Dit zal per kwartaal wijzigen.

Andere initiatieven

Eerder al werd een soortgelijke initiatieven gelanceerd met Restoranto en ResQ. Ook deze initiatiefnemers hebben als doel voedselverspilling tegen te gaan. Voor elke maaltijdboeking via de Restoranto app wordt een maaltijd gedoneerd aan een persoon die zich dat zelf niet kan veroorloven. ResQ Club is opgericht in Finland en heeft haar service in korte tijd uitgebreid naar Zweden en Estland.

Bron: Missethoreca.nl

Scroll To Top