Home » Uit de praktijk » Horeca » WWF, Hilton en Marriott dringen voedselverspilling hotels terug

WWF, Hilton en Marriott dringen voedselverspilling hotels terug

28-03-2017 | Het World Wildlife Fund (WWF) lanceert samen met de American Hotel & Lodging Association (Ahla) een serie pilotprojecten die voedselverspilling in de hotelsector moeten tegengaan.

Aan de pilots doen onder meer de hotelketens Hilton, Hyatt, InterContinental Hotels Group (IHG) en Marriott International mee.

Volgens Ahla komt de meerderheid van de voedselverspilling in de Verenigde Staten op rekening van de consument en van de foodservice-sector, inclusief de hotelbranche. Uit onderzoek van het WWF blijkt daarnaast dat hotels behoefte hebben aan industriebrede training en educatie op het gebied van reductie van voedselverspilling. Ook zou er een gebrek zijn aan het meten en detecteren van voedselverspilling.

Voedselverspilling terugdringen

Om die reden hebben WWF en Ahla samen met verschillende hotelketens een programma ontwikkeld dat hotels moeten ondersteunen bij het verminderen van voedselverspilling. Het programma bestaat uit verschillende pilots die elk een stap in de keten van voedselverspilling moeten aanpakken.

Voorbeelden zijn het op reguliere basis meten van voedselverspilling, het verbeteren van trainingsprogramma’s voor werknemers, het creëren van menu’s die voedselverspilling moeten tegengaan en bewustzijn bij klanten creëren.

Duurzame hotels

“De hotelindustrie is trots op zijn inzet om zijn verantwoordelijkheden voor een beter milieu te nemen, en we herkennen de leidersrol die we kunnen spelen terwijl we duurzaamheidsinspanningen, zoals programma’s om voedselverspilling te reduceren, blijven voortzetten”, zegt Katherine Lugar, president en CEO van Ahla, in een persbericht.

“De industrie heeft een unieke kans om bewustzijn te creëren en om de richtlijnen en tools te ontwerpen die nodig zijn om een verschil te maken. De deelname van een aantal van Amerika’s grootste hotelmerken onderstreept de commitment van de industrie op lange termijn. Met deze programma’s kijken we ernaar uit om onderdeel te zijn van een wereldwijde oplossing voor voedselverspilling.”

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Scroll To Top