Home » Uit de praktijk » Horeca » WWF ondersteunt Amerikaanse hotels bij terugdringen voedselverspilling
WWF ondersteunt Amerikaanse hotels bij terugdringen voedselverspilling

WWF ondersteunt Amerikaanse hotels bij terugdringen voedselverspilling

16-11-2017 | Het World Wildlife Fund (WWF) en de American Hotel & Lodging Association (AHLA) hebben de resultaten gepubliceerd van een project dat voedselverspilling in de hotelbranche moet tegengaan. De resultaten bieden kansen voor verduurzaming van de sector.

Het WWF en AHLA startten het project in samenwerking met The Rockafeller Foundation in maart dit jaar. Samen met verschillende hotelketens ontwikkelden de partijen een programma dat hotels moest ondersteunen bij het verminderen van voedselverspilling. Het programma bestond uit verschillende pilots die elk een stap in de keten van voedselverspilling moeten aanpakken.

Denk aan het op reguliere basis meten van voedselverspilling, het verbeteren van trainingsprogramma’s voor werknemers, het creëren van menu’s die voedselverspilling tegengaan en het creëren van bewustzijn bij gasten.

Minder voedselverspilling

Tien Amerikaanse hotels namen deel aan het twaalf weken durende programma. In het algemeen leidde dat tot een reductie van voedselverspilling van minimaal 10 procent. Daarnaast werden voedselkosten, veroorzaakt door bereiding van voedsel of verwerking van voedselafval, in bepaalde gevallen met 3 procent teruggedrongen.

Daarnaast toonden de resultaten aan dat teams grotere successen behaalden wanneer de eigenaars, general managers en uitvoerende medewerkers nauw bij het programma werden betrokken.

Toolkit

“Het project laat zien dat hotelmedewerkers nieuwe aanpakken kunnen implementeren om voedselverspilling terug te dringen, wat leidt tot lagere bereidings- en afvalverwerkingskosten. Samenwerking en leiderschap door sectoren als de hotelindustrie stellen ons in staat om preventiestrategieën te implementeren en problemen sneller op te lossen”, zegt Pete Pearson, director of food waste bij het WWF, in een persbericht.

Het WWF, AHLA en The Rockefeller Foundation lanceren een toolkit, gebaseerd op de projectresultaten. De strategieën in deze toolkit zijn bedoeld om hotels en hotelketens te helpen om te voldoen aan meetbare, tijdgebonden doelen om voedselverspilling tegen te gaan.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Scroll To Top