Home » Uit de praktijk » Instellingen » Deli XL helpt Brabantse zorginstellingen voedselverspilling voorkomen

Deli XL helpt Brabantse zorginstellingen voedselverspilling voorkomen

10-05-2017  | Groothandel Deli XL en Inkoop Combinatie West-Brabant (ICWB) verlengen hun samenwerking met drie jaar. Naast het beleveren van ICWB-zorginstellingen, gaat Deli XL de instellingen onder meer ondersteunen bij het terugdringen van voedselverspilling.

Voor het terugdringen van deze voedselverspilling maakt Deli XL gebruik van de waste-module die de groothandel samen met The FoodProfessor ontwikkelde.

“De waste-module stelt de zorglocaties in staat om per stap in het proces derving in kaart te brengen en uiteindelijk te verminderen”, zegt Weike Donkers, salesmanager zorg en ziekenhuizen bij Deli XL, in een persbericht. “De besparing die dit oplevert, kan vervolgens geherfinancierd worden in betere maaltijden met meer beleving. Zo kunnen we het voor cliënten en patiënten daadwerkelijk beter maken.”

Deli XL zal ook andere modules inzetten voor de leden van de ICWB, bijvoorbeeld op het gebied van gastvrijheidsvraagstukken. Donkers: “Per locatie zullen we bekijken welke vraagstukken er spelen en hoe wij daar met onze modules voor de zorg oplossingen kunnen bieden. Een goed voorbeeld zijn onze e-learningmodules, die de zorginstellingen naar wens en behoefte kunnen volgen.”

Duurzame inkoop

De groothandel wil minimaal 90 procent van zijn producten inkopen bij duurzame leveranciers. Om dat te bereiken, brengt de groothandel zijn inkoopvolume en de duurzame prestaties van leveranciers in kaart. Met een speciaal MVO-meetsysteem kan het bedrijf verschillende leveranciers met elkaar vergelijken op het gebied van duurzaamheid.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

Scroll To Top