Home » Algemeen » Instock zet voedselverspilling op een nieuwe kaart
Instock zet voedselverspilling op een nieuwe kaart

Instock zet voedselverspilling op een nieuwe kaart

Elke drie maanden, drie menu’s, gemaakt door drie verschillende chefs. Vanaf 1 mei is het zover en gaat Instock werken met een nieuw dinerconcept. Niet langer hoeven gasten te eten wat de Instock-pot schaft. Ze hebben nu de keuze uit 8 verschillende gerechten, die per locatie verschillen! Eeuwenoude conserveringstechnieken, creativiteit en lef vormen de basis voor de nieuwe Instock gerechten, die mogelijk zijn gemaakt door het toegenomen aantal beschikbare producten.    

Inmiddels komen er dagelijks enorme hoeveelheden kratten binnen bij het Food Rescue Center van Instock. Wat voor producten hier binnenkomen? Dat zijn bijvoorbeeld overschotten of groente en fruit met een schoonheidsfoutje. De producten zijn afkomstig van ruim 160 Albert Heijns, maar ook van andere grote producenten, zoals Bakker Barendrecht.

Waar de Instock chefs voorheen elke dag een nieuw menu moesten bedenken op basis van ‘de oogst van de dag’, is er inmiddels ruimte gekomen om al hun ervaring tot uiting te laten komen in de beste gerechten. “Op deze manier hopen we onze gasten nog meer te verbluffen”, vertelt Freke van Nimwegen, mede-oprichtster van Instock. “Op het gebied van kwaliteit willen we ons richten op de Bib Gourmand (prijs voor een zaak met een goed driegangenmenu voor maximaal 37 euro, red.). Zodoende willen we nog meer mensen en bedrijven laten zien dat voedselverspilling op een heerlijke manier tegengegaan kan worden.

Bron: persbericht

Scroll To Top