15-01-2016 | Plasticproducenten en hun klanten in de Europese Unie staan onder constante druk om de hoeveelheid plastic verpakkingen te verlagen, maar dat is wellicht overbodig. Dat blijkt uit onderzoek van Denkstatt, een Oostenrijks onderzoeksbureau gefocust op milieu en duurzaamheid. Zij ontdekten dat meer gebruik van plastic in voedselverpakkingen juist kan leiden tot minder voedselverspilling en afval.

denkstatt-logoEuropa heeft grote problemen met voedselverspilling. Meer dan 100 miljoen ton voedsel werd in 2012 in heel Europa verspild. Eerder dit jaar werd in Den Haag een internationale top over dit onderwerp gehouden. Daar werd onder andere de rol van verpakkingen besproken.

Denkstatt heeft een idee dat wellicht een oplossing kan bieden. De studie die zij uitvoerden onderstreept de functies van verpakkingen niet alleen nogmaals zoals de verpakkingsbranche die kent, maar laat ook zien dat verdere optimalisatie van plastic verpakkingen voedselverspilling tegen kan gaan. Volgens hen is het dus harder nodig om plastic verpakkingen te optimaliseren, dan om plastic uit te bannen.

Bron: Packonline.nl