Home » Nieuws » Nederlandse cateraar Famous Flavours gaat No Waste Menu aanbieden
Nederlandse cateraar Famous Flavours gaat No Waste Menu aanbieden

Nederlandse cateraar Famous Flavours gaat No Waste Menu aanbieden

16-05-2018 | De cateringbranche is verantwoordelijk voor meer dan 25% van de 51.000 ton aan weggegooid voedsel in de Nederlandse horeca. Famous Flavours pakt dit probleem aan. Het bedrijf beperkt de hoeveelheid afval tot het minimum door onder andere gerechten á la minute te bereiden en op te dienen. Daarnaast introduceert de cateraar een No Waste Menu. Een menu dat per evenement varieert, afhankelijk van verse, maar nog ongebruikte ingrediënten die op dat moment in huis zijn of worden geleverd door voedselinitiatief Instock.

Met het No Waste menu wordt volledig gefocust op het tegengaan van voedselverspilling. Maximaal één dag voor het evenement kijken de chefs van Famous Flavours welke producten er in huis zijn. Hierdoor blijft het menu voor zowel de cateraar als de klant een verrassing tot het allerlaatste moment.

Famous Flavours wil laten zien dat het cateren van evenementen ook duurzaam kan. Hun werkwijze houdt in dat gerechten tijdens het evenement worden klaargemaakt, zodat de hoeveelheid ter plekke kan worden bepaald en er geen gerechten verloren gaan. De cateraar is hierin consequent: het hele proces – van transport vanaf lokale leveranciers tot bereiding – verloopt geheel zonder verspilling. In samenwerking met voedselverspillingsinitiatief Instock, gebruikt Famous Flavours producten die anders niet meer worden gebruikt.

bron: food holland

Scroll To Top