Home » In het nieuws

In het nieuws

De verpakking: onmisbaar ingrediënt foodketen

De verpakking: onmisbaar ingrediënt foodketen

22-08-2017 | Het wereldwijde voedseldilemma biedt volop kansen voor verpakkingen. De vraag naar vers eten én uitdagingen op het gebied van vervoer maken hier onderdeel van uit. De verpakking is niet alleen een mooi omhulsel voor een product, een verpakking ...

Lees verder »

4 oktober 2017 | Food Waste Congres in Bussum

4 oktober 2017 | Food Waste Congres in Bussum

22-08-2017 | Op woensdag 4 oktober organiseren verpakkingsvakbladen Verpakken en VerpakkingsManagement en horecavakblad Entree het Food Waste Congres over het tegengaan van voedselverspilling in de keten. Uiteraard met veel aandacht voor de rol van de verpakking. Ook andere manieren om verspilling tegen ...

Lees verder »

Een camera in je koelkast tegen voedselverspilling

Een camera in je koelkast tegen voedselverspilling

16-08-2017 | Schimmel op de yoghurt, zure melk of sla die er verlept en bruin uitziet: iedereen gooit wel eens voedsel weg. Vaak vergeten mensen wat ze in de koelkast hebben liggen en houden ze de houdbaarheidsdatum niet goed in ...

Lees verder »

5 Ways Wasting Food Hurts the Environment (and 5 Ways You Can Fix It)

5 Ways Wasting Food Hurts the Environment (and 5 Ways You Can Fix It)

14-08-2017 | It’s the secret shame of many Americans: The half-forgotten (or wholly forgotten) perishables in your refrigerator and pantry that have been overlooked, uneaten, and are now turning pretty colors or else giving off the fragrance of a corpse. ...

Lees verder »

Nederlandse uienberg wacht vele hordes richting Oost-Afrika

Nederlandse uienberg wacht vele hordes richting Oost-Afrika

Uienexporteur Wiskerke Onions probeert het uienoverschot in Nederland te verschepen naar Oost-Afrika, waar hongersnood is. Het bedrijf stuit op enthousiasme en veel weerstand. Komende zomer zit Nederland op een berg overtollige uien van 85 tot 100 miljoen kilo. Moeten deze ...

Lees verder »

Ketchup tegen voedselverspilling

Ketchup tegen voedselverspilling

07-08-2017 | Supermarkt Jumbo en de Verspillingsfabriek brengen drie soorten ketchup op de markt om voedselverspilling tegen te gaan. Het Jumbo Innovatie Lab ontwikkelde samen met chef-kok Ton Verhaar de smaken tomaten-, curry- en BBQ-ketchup. Bij de bereiding van de ...

Lees verder »

‘Nederlandse boeren hebben laagste milieu-impact ter wereld’

‘Nederlandse boeren hebben laagste milieu-impact ter wereld’

01-08-2017 | De Nederlandse agrarische sector heeft relatief de laagste impact op het milieu van alle landen in de wereld. Dat zegt ABN Amro na onderzoek. Volgens de bank is per kilo landbouwproduct de gezamenlijke ‘voetafdruk’ van onder meer CO2, ...

Lees verder »

Deze Gentse gaat op een wel heel bijzondere manier de strijd aan met voedselverspilling

Deze Gentse gaat op een wel heel bijzondere manier de strijd aan met voedselverspilling

03-08-2017 | Jaarlijks wordt één derde van het voedsel bestemd voor consumptie verspild. Met haar foodconcept Vegamuze gaat de Gentse onderneemster Eveline Versluys (26) op originele wijze de strijd aan. “Curry met bananenschillen, brownies met restjes champignons… Overheerlijk, geloof me.” Volgens de ...

Lees verder »

Walmart pakt voedselverspilling bij de boer aan

Walmart pakt voedselverspilling bij de boer aan

31-08-2017 | De Walmart Foundation start samen met het World Wildlife Fund (WWF) en de Foundation for Food and Agriculture Research (FFAR) een programma om het gebruik van gewassen te maximaliseren en voedselverspilling terug te dringen. De Walmart Foundation, gelinkt ...

Lees verder »

Deze ondernemer uit Tanzania pakt voedselverspilling aan bij de bron

Deze ondernemer uit Tanzania pakt voedselverspilling aan bij de bron

28-07-2017  | Sociaal ondernemer Elia Festo (27) uit Tanzania bestrijdt met zijn bedrijf East Africa Fruits Co. voedselverspilling. Want daar bereikt maar liefst de helft van de oogst de markt niet.  Drie jaar geleden begon Festo met zijn bedrijf, maar ...

Lees verder »
Scroll To Top