Home » In het nieuws

In het nieuws

Boodschappentas vol verrassende maaltijden

Boodschappentas vol verrassende maaltijden

In de strijd tegen voedselverspilling hebben enkele Zaandamse bedrijven zich aangesloten bij ‘Too good to go’. Via een mobiele applicatie kunnen klanten tegen hoge korting overtollig eten ophalen. Het aanbod kan elke dag anders zijn en is in elk geval ...

Lees verder »

Nederlandse cateraar Famous Flavours gaat No Waste Menu aanbieden

Nederlandse cateraar Famous Flavours gaat No Waste Menu aanbieden

16-05-2018 | De cateringbranche is verantwoordelijk voor meer dan 25% van de 51.000 ton aan weggegooid voedsel in de Nederlandse horeca. Famous Flavours pakt dit probleem aan. Het bedrijf beperkt de hoeveelheid afval tot het minimum door onder andere gerechten ...

Lees verder »

Meest urgente voedselthema ontbreekt in voedselbeleidsplannen

Meest urgente voedselthema ontbreekt in voedselbeleidsplannen

11-05-2018 | Het meest urgente voedselthema: een overconsumptie van vlees en zuivel, ontbreekt in de voedselbeleidsplannen van ons land. Dit stelt de Green Protein Alliance (GPA) in een open brief gericht aan het Kabinet en Tweede Kamer. De beweging die ...

Lees verder »

Er gaan 2 kilo aardappels in 1 kilo frites: waar blijft de rest?

Er gaan 2 kilo aardappels in 1 kilo frites: waar blijft de rest?

08-05-2018 | Per jaar wordt 2 miljoen ton voedsel verspild in Nederland. Om voedselverspilling effectief aan te pakken moet inzichtelijk zijn waar in de keten de verspilling plaatsvindt. Niet elk bedrijf heeft dit inzicht, fritesproducent Lamb Weston / Meijer wel. ...

Lees verder »

Instock zet voedselverspilling op een nieuwe kaart

Instock zet voedselverspilling op een nieuwe kaart

Elke drie maanden, drie menu’s, gemaakt door drie verschillende chefs. Vanaf 1 mei is het zover en gaat Instock werken met een nieuw dinerconcept. Niet langer hoeven gasten te eten wat de Instock-pot schaft. Ze hebben nu de keuze uit ...

Lees verder »

Amerikanen gooien dagelijks 150.000 ton voedsel weg

Amerikanen gooien dagelijks 150.000 ton voedsel weg

26-04-2018 | Tussen 2007-2014 verspilden Amerikanen bijna 150.000 ton voedsel per dag, ruim 400 gram per persoon per dag. Om al dat weggegooide voedsel te produceren is 30 miljoen hectare land nodig (7% van het totale akkerland van de VS) ...

Lees verder »

Hotels besparen bij maatregelen voedselverspilling

Hotels besparen bij maatregelen voedselverspilling

15-04-2018 | Voor elke dollar die hotels investeren in maatregelen om voedselverspilling tegen te gaan, kunnen zij zeven dollar besparen. Vooral het ontbijtbuffet moet daarvoor onder handen worden genomen. Hotels kunnen zeven dollar besparen voor elke dollar die zij investeren ...

Lees verder »

5 Ways to Reduce and Recycle Food Waste in Your Restaurant

5 Ways to Reduce and Recycle Food Waste in Your Restaurant

Are you interested in minimizing the cost of running your restaurant? Running a restaurant isn’t easy as it involves ordering all your required ingredients on time, managing your staff properly and balancing your finances. But what happens to the food that ...

Lees verder »

Aanpak voedselverspilling dient ook klimaat

Aanpak voedselverspilling dient ook klimaat

05-04-2018 | Het tegengaan van voedselverspilling is niet alleen gunstig voor de efficiëntie in de voedselketen of het tegengaan van honger. Minder voedsel verspillen levert ook een bijdrage aan de reductie van CO2-emissie en het behalen van de klimaatdoelstellingen. Het ...

Lees verder »
Scroll To Top