Home » In het nieuws

In het nieuws

Winners announced in REFRESH Food Waste Solution Contest: Transition Surplus Food Project, Wastewatchers, and Zero Waste Aiud!

Winners announced in REFRESH Food Waste Solution Contest: Transition Surplus Food Project, Wastewatchers, and Zero Waste Aiud!

19-05-2017 | Following the conclusion of an exciting public voting period from 01 February to 28 February, the REFRESH project is pleased to announce the winners of the REFRESH Food Waste Solution Contest: Transition Surplus Food Project:  The jury was ...

Lees verder »

Europees parlement stemt massaal voor halveren voedselverspilling

Europees parlement stemt massaal voor halveren voedselverspilling

17-05-2017 | Leden van het Europees Parlement (MEP’s) pleiten definitief voor een halvering van de voedselverspilling voor 2030.Hiermee wil het Europees Parlement een einde maken aan de beperkingen op voedseldonaties en de verwarring opheffen over de ‘tenminste houdbaar tot’ (THT) ...

Lees verder »

Nieuw initiatief voor terugdringen voedselverspilling horeca: ‘No Waste, Just Taste’

Nieuw initiatief voor terugdringen voedselverspilling horeca: ‘No Waste, Just Taste’

Doel van het nieuwe initiatief ‘No Waste, Just Taste’ is de voedselverspilling in de horeca terugdringen door het aanbieden van diners met flinke kortingen. Met een zelf ontwikkelde app brengt No Waste, Just Taste de horecaondernemer in contact met consumenten ...

Lees verder »

Eerste dinsdag van september: Duurzame Dinsdag

Eerste dinsdag van september: Duurzame Dinsdag

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven ...

Lees verder »

Weer gratis Eetmaatje tegen voedselverspilling

Weer gratis Eetmaatje tegen voedselverspilling

10-05-2017 | Ken je het Eetmaatje nog? Deze maatbeker van het Voedingscentrum om voedselverspilling tegen te gaan, is vanaf 1 mei weer gratis beschikbaar. Dit keer wordt het Eetmaatje verspreid via zo’n 200 supermarkten met het “Super Supermarkt Keurmerk” (een ...

Lees verder »

Deli XL helpt Brabantse zorginstellingen voedselverspilling voorkomen

Deli XL helpt Brabantse zorginstellingen voedselverspilling voorkomen

10-05-2o17  | Groothandel Deli XL en Inkoop Combinatie West-Brabant (ICWB) verlengen hun samenwerking met drie jaar. Naast het beleveren van ICWB-zorginstellingen, gaat Deli XL de instellingen onder meer ondersteunen bij het terugdringen van voedselverspilling. Voor het terugdringen van deze voedselverspilling ...

Lees verder »

18 mei | Food design workshop: waste

18 mei | Food design workshop: waste

08-05-2017 | Neem een kijkje in de keuken van Katja Gruijters op het gebied van food, natuur, proces, verduurzaming, trends en design tijdens de workshop op 18 mei. Katja Gruijters was Nederlands eerste Food designer. Als expert in haar vakgebied ...

Lees verder »

Instock lanceert een Granola gemaakt van bier

Instock lanceert een Granola gemaakt van bier

8-05-2017 | Instock redt graag eten. Bijvoorbeeld aardappels die anders weggegooid zouden worden, daar brouwt Instock heerlijk Pieper Bier van. Vanaf vandaag heeft Instock ook een eigen Granola, gemaakt van geredde bierbostel van Brouwerij Troost. Bierbostel is het voedzame moutrestant, ...

Lees verder »

De Food Battle is begonnen: ‘Denken is één ding, maar echt weinig verspillen is misschien best lastig’

03-05-2017 | Deze week is onze Food Battle van start gegaan. Een groep kijkers houdt hiervoor drie weken lang bij hoeveel eten ze weggooien. Wij volgen Cor, Wieneke, Jolanda en Debbie voor ons dossier Voedselverspilling, want deelname aan de Food ...

Lees verder »

‘Mensen wel bewust van voedselverspilling, maar kopen er niet minder door’

‘Mensen wel bewust van voedselverspilling, maar kopen er niet minder door’

22-04-2017 | ‘Voedsel is alom aanwezig en relatief goedkoop. Dat maakt het lastig om de verspilling terug te dringen,’ vertelt Toine Timmermans, programmamanager duurzame voedselketen bij de Wageningen University & Research. ‘Bovendien is niet voor iedereen duidelijk dat voedselverspilling echt ...

Lees verder »
Scroll To Top