Home » In het nieuws

In het nieuws

Greenhouse Utrecht; showcase voor een circulair restaurant

Greenhouse Utrecht; showcase voor een circulair restaurant

02-05-2018 | Bedrijven willen steeds duurzamer werken. Dat wordt gevraagd vanuit de maatschappij en blijkt, vaak op termijn, kostenbesparend te werken. Maar hoe pak je dat aan? In ontmoetingscentrum The Green house in Utrecht wordt er naar gestreefd om een circulaire ...

Lees verder »

Wasteless klaar om Europese voedselverspilling aan te pakken

Wasteless klaar om Europese voedselverspilling aan te pakken

05-07-2018 | De nieuwe dynamic foodpricing startup ‘Wasteless’ uit Tel Aviv heeft een aanzienlijke investering gekregen van venture capital investeerder Slingshot Ventures en opent in Amsterdam haar Europese hoofdkantoor. Bederf van vers wordt voorkomen door slim aangepaste prijzen bij retailers. ...

Lees verder »

Supermarkten zijn zich bewust van duurzaamheidsthema’s bij groente en fruit

Supermarkten zijn zich bewust van duurzaamheidsthema’s bij groente en fruit

03-07-2018 | De Consumentenbond voerde in 2017 en 2018 het project ‘Duurzaamheidsaspecten van groente en fruit in de supermarkt’ uit. Doel van het project is consumenten te informeren over verschillende duurzaamheidsaspecten rondom groente en fruit en het beleid van Nederlandse ...

Lees verder »

Minder verspilling bij supermarkten met Wasteless

Minder verspilling bij supermarkten met Wasteless

04-07-2018 | Supermarkten kunnen op een effectieve manier voedselverspilling tegengaan, nu de Israëlische start-up Wasteless zijn activiteiten uitbreidt naar Nederland. Wasteless introduceert een systeem dat automatisch, zonder tussenkomst van winkelpersoneel, de prijzen verlaagt voor producten die de houdbaarheidsdatum naderen. Deze manier ...

Lees verder »

Luchtvrachtsector moet eigen standaard ontwikkelen

Luchtvrachtsector moet eigen standaard ontwikkelen

25-06-2018 | De luchtvrachtsector zou haar eigen standaard voor versproducten moeten ontwikkelen voordat andere partijen dit doen, meent Stavros Evangelakakis, voorzitter van Cool Chain Association (CCA) en productmanager healtcare & perishable bij Cargolux. Tijdens de conferentie “World without Food Waste ...

Lees verder »

Lunchroom de BioExpress is met ‘Voedselverspilling op de kaart’ winnaar Groenste Idee 2018.

Lunchroom de BioExpress is met ‘Voedselverspilling op de kaart’ winnaar Groenste Idee 2018.

25-06-2018 | Biologisch geïnspireerd, lokale leveranciers en zeker niet onbelangrijk, erg lekker! Dat is de BioExpress in Nieuw-Vennep! Zowel de lunchroom als onze cateringservice heeft elk seizoen een nieuwe menukaart op basis van de producten die op dat moment groeien of ...

Lees verder »

Wageningen krijgt circulair estafettestokje

Wageningen krijgt circulair estafettestokje

25-06-2018 | Het Gelderse circulaire estafettestokje wordt op dinsdag 26 juni 2018 door gedeputeerde Michiel Scheffer overhandigt aan wethouder Lara de Brito van Wageningen. Als proeftuin zet Wageningen zich in voor het verminderen van voedselverspilling. Wageningen wil ondernemers en consumenten bewuster ...

Lees verder »

Nederlands initiatief Greendish gelanceerd in New York

Nederlands initiatief Greendish gelanceerd in New York

22-06-2018 | Tijdens het Menus of Change evenement in New York vond op 20 juni de lancering van Greendish, een initiatief van Nederlander Joris Heijnen, plaats. Dit gebeurde in het bijzijn van directieleden en vertegenwoordigers van onder andere Google Food, Sodexo, ...

Lees verder »

Tuinbouworganisaties willen Europese handelsnormen voor groenten en fruit behouden

Tuinbouworganisaties willen Europese handelsnormen voor groenten en fruit behouden

20-06-2018 | De handelsnormen voor groenten en fruit in de Europese Unie bestaan niet zonder reden en garanderen markttransparantie, voedselkwaliteit en een eerlijke prijs. Dat is de mening van GroentenFruit Huis, LTO Nederland, LTO Glaskracht Nederland en de Nederlandse Fruittelersorganisatie. Zij ...

Lees verder »

Kleiner dienblad, grotere salade bij KLM na cao-akkoord

Kleiner dienblad, grotere salade bij KLM na cao-akkoord

19-06-2018 | KLM gaat zijn dienstverlening aan boord flink aanpassen om het wegvallen van een cabinemedewerker aan boord op te vangen. Vanaf 1 juli krijgen economypassagiers op negen intercontinentale vluchten anders te eten. Na maanden arbeidsonrust, waarbij zelfs werd gestaakt, ...

Lees verder »
Scroll To Top