Home » In het nieuwspage 2

In het nieuws

Acht Edese restaurants werken aan gezond en duurzaam voedsel

Acht Edese restaurants werken aan gezond en duurzaam voedsel

29-08-2019 | Maar liefst acht restaurants in Ede doen mee met Restaurants van Morgen. Dit initiatief helpt restaurants om voedselverspilling tegen te gaan, verantwoord in te kopen en te werken aan de keuze voor de ingrediënten op het bord. De ...

Lees verder »

Concept ‘Het Pauzeplein’ vermindert voedselverspilling bij vergaderingen

Concept ‘Het Pauzeplein’ vermindert voedselverspilling bij vergaderingen

27-08-2019 | De voedselverspilling bij de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is met twee derde teruggebracht door inzet van het lunchconcept: Het Pauzeplein. Door lunches niet meer per vergadering aan te bieden maar ...

Lees verder »

23 september | Food from Food congres in Helmond

23 september | Food from Food congres in Helmond

23-08-2019 | “Hoe kunnen we gezamenlijk voedselverspilling tegengaan? We moeten slimmer en zuiniger omgaan met ons voedsel. Een van die oplossingen zit in het verwaarden van nevenstromen. Heeft u ideeën of vragen over de inzet van plantaardige nevenstromen naar voedingsmiddelen, ...

Lees verder »

Voedselbanken en Dirk redden meer voedsel door landelijke samenwerking

Voedselbanken en Dirk redden meer voedsel door landelijke samenwerking

22-08-2019 | Voedselbanken Nederland en Dirk gaan een landelijke samenwerking aan om meer voedsel te redden. Na een testperiode in enkele filialen doneren nu alle filialen van Dirk goed voedsel dat tegen de houdbaarheidsdatum zit aan lokale voedselbanken. Groei in ...

Lees verder »

Spanje heeft moeite met tegengaan voedselverspilling

Spanje heeft moeite met tegengaan voedselverspilling

22-08-2019 |In 2016 was het streven van Spanje de voedselverspilling in het land te halveren vóór 2030. Dit werd met de aanname van de Werelddoelen voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties beloofd. Met meer dan 84 procent van de ...

Lees verder »

Eerste supermarkt met alleen voedsel dat over de datum is geopend in Australie

Eerste supermarkt met alleen voedsel dat over de datum is geopend in Australie

21-08-2019 | In de nieuwe winkel van OzHarvest worden verlepte wortelen en conserven bonen waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is met respect behandeld. Overrijpe tomaten, die anders weggegooid zouden worden, liggen hier prachtig uitgestald, evenals appelen en bananen.  Deze experimentele supermarkt biedt ...

Lees verder »

Geen kromme komkommers in supermarkt: waarom niet?

Geen kromme komkommers in supermarkt: waarom niet?

19-08-2019 | Groente en fruit met een afwijkende vorm, kleur of beschadiging worden door veel supermarkten niet verkocht. Uit onderzoek van Radar onder 30.000 consumenten geeft 98% aan misvormde groente en fruit wel te willen kopen, mits beschikbaar en tegen ...

Lees verder »

Meer aandacht voor voedselverspilling in Haarlem

Meer aandacht voor voedselverspilling in Haarlem

16-08-2019 | In de Haarlemse horeca zijn er al diverse initiatieven om te voorkomen dat er voedsel verspild wordt. Voorbeelden hiervan zijn de Doggy Bag en de Tenminste-Houdbaar-Tot-diners. De gemeente Haarlem stimuleert projecten die voedselverspilling tegen gaan. In Nederland verspillen ...

Lees verder »

Belgische traiteur vindt oplossing tegen voedselverspilling: gerechten afhalen tegen klein prijsje

Belgische traiteur vindt oplossing tegen voedselverspilling: gerechten afhalen tegen klein prijsje

15-08-2019 | De afvalberg helpen verkleinen? Dat is wat Jim Vrancken (41) en Tamara Eevers (40) in hun traiteurszaak OnivO in Rillaar bij Aarschot proberen te doen. Met de overschotten van hun gerechten maken ze sinds kort andere kant-en-klare gerechten, ...

Lees verder »

Mexico bindt strijd aan met enorme voedselverspilling

Mexico bindt strijd aan met enorme voedselverspilling

15-08-2019 | In Mexico wordt jaarlijks minstens twintig miljoen ton voeding verspild, goed voor 2,5 procent van het bbp van het land. Tegelijk zijn vierentwintig miljoen Mexicanen niet zeker of ze elke dag voldoende zullen eten. De overheid heeft een strategie ...

Lees verder »
Scroll To Top