Home » In het nieuwspage 20

In het nieuws

WWF ondersteunt Amerikaanse hotels bij terugdringen voedselverspilling

WWF ondersteunt Amerikaanse hotels bij terugdringen voedselverspilling

16-11-2017 | Het World Wildlife Fund (WWF) en de American Hotel & Lodging Association (AHLA) hebben de resultaten gepubliceerd van een project dat voedselverspilling in de hotelbranche moet tegengaan. De resultaten bieden kansen voor verduurzaming van de sector. Het WWF ...

Lees verder »

Meer lege borden dankzij ‘moderne’ voedingsconcepten

Meer lege borden dankzij ‘moderne’ voedingsconcepten

13-11-2017 | Naar schatting belandt zo’n 40 tot 50 procent van de patiëntmaaltijden in de afvalbak, waarvan de warme maaltijd het vaakst. Een schrikbarend aantal dat ertoe heeft geleid dat de reductie van voedselverspilling een hoge prioriteit heeft, zowel op ...

Lees verder »

De impact van voedselverspilling

De impact van voedselverspilling

13-11-2017 | Dat voedselverspilling zonde is, lijkt een no-brainer. Zonde van het eten en zonde van het geld! Maar dat is nog niet alles. Voor de productie van voedsel zijn namelijk ontzettend veel grondstoffen nodig.  De energie die in de teelt, ...

Lees verder »

Arla Foods wil voedselverspilling terugdringen

Arla Foods wil voedselverspilling terugdringen

12-11-2017 | Arla Foods en de Europese Federatie van Voedselbanken (FEBA) hebben een overeenkomst getekend om overtollige producten te doneren via de partners van het FEBA-netwerk in Europa. De overeenkomst formaliseert en bouwt voort op de reeds bestaande partnerschappen tussen ...

Lees verder »

Voedselverspilling: “Focus op preventie en oplossing”

Voedselverspilling: “Focus op preventie en oplossing”

12-11-2017 | Op jaarlijkse basis wordt in de gehele voedselketen voor gemiddeld 2,5 miljoen ton verspild, met een waarde van 5 tot 6 miljard euro. Van alle schakels in de voedselketen is de consument met ruim 30 procent de grootste ...

Lees verder »

Five food sharing apps helping us to love food and hate waste

Five food sharing apps helping us to love food and hate waste

13-11-2017 | Food is always on our mind. In fact, one study found we think about food at least every hour. But the figures on how much we waste are enough to make us put our knives and forks down and ...

Lees verder »

Minder voedselverspilling door A-la-Carte

10-11-2017 | Ziekenhuizen die op een traditionele manier hun maaltijden bereiden, moeten ruim 40% van het eten weggooien. Dat kan beter, dacht Albron. Met hun voedingsconcept A-la-Carte wordt niet alleen op maat gekookt, maar ook aan de beleving van de ...

Lees verder »

Brits restaurant gaat voedselverspilling tegen

Brits restaurant gaat voedselverspilling tegen

8-11-2017 | In veel te veel restaurants wordt voedsel verspild. En dat is zo’n zonde. Bosu Body Bar, een restaurant in Manchester, besloot de verspilling daarom op een wel heel bijzondere manier tegen te gaan. Omdat Manchester met steeds meer daklozen ...

Lees verder »

Driekwart van de Britten gooit wekelijks groente en fruit weg

Driekwart van de Britten gooit wekelijks groente en fruit weg

6-11-2017 | Vijfenzeventig procent van de Britten gooit iedere week groente of fruit weg. Van de jongeren tussen 18 en 24 jaar is dit zelfs 92%. Dat blijkt uit een enquête van het groente- en fruitbedrijf It’s Fresh. Voor veruit de meeste mensen ...

Lees verder »

Voedselparadox op de Caribbean: schaarste versus overschot

Voedselparadox op de Caribbean: schaarste versus overschot

30-10-2017 | Tijdens de eerste editie van Present Your Startup Caribbean presenteerde NoFoodWasted de oplossing tegen voedselverspilling. In de Caribbean en Latijns-Amerika wordt jaarlijks 15% van het voedsel weggegooid. Voornamelijk hotels en restaurants verspillen voedsel; een contrast tegen de schaarste ...

Lees verder »
Scroll To Top