Home » In het nieuwspage 20

In het nieuws

Tuinbouworganisaties willen Europese handelsnormen voor groenten en fruit behouden

20-06-2018 | De handelsnormen voor groenten en fruit in de Europese Unie bestaan niet zonder reden en garanderen markttransparantie, voedselkwaliteit en een eerlijke prijs. Dat is de mening van GroentenFruit Huis, LTO Nederland, LTO Glaskracht Nederland en de Nederlandse Fruittelersorganisatie. Zij ...

Lees verder »

Kleiner dienblad, grotere salade bij KLM na cao-akkoord

19-06-2018 | KLM gaat zijn dienstverlening aan boord flink aanpassen om het wegvallen van een cabinemedewerker aan boord op te vangen. Vanaf 1 juli krijgen economypassagiers op negen intercontinentale vluchten anders te eten. Na maanden arbeidsonrust, waarbij zelfs werd gestaakt, ...

Lees verder »

15.000 maaltijden van de vuilbak gered dankzij app tegen voedselverspilling

13-06-2018 | De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde gebruikers kunnen tegen een zacht prijsje maaltijden ophalen die niet verkocht werden. Ze weten niet op voorhand ...

Lees verder »

In 2030 al 90% minder voedselverspilling

14-06-2018 | Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar nul. Het ZFR distributiecentrum gaat zich richten op grote ‘foodbedrijven’ in de Rotterdamse haven en groothandels. Hier komen de ...

Lees verder »

Supermarkt-app Afgeprijsd ook voor restaurants

14-06-2018 | De app Afgesprijsd van NoFoodWasted waarmee supermarkten producten die tegen de datum zitten goedkoper kunnen aanbieden, komt ook voor restaurants beschikbaar. Na de supermarktbranche kunnen binnenkort ook restaurants producten en maaltijden aanbieden via de app Afgeprijsd. Dat laat ...

Lees verder »

Voortaan keuzemenu voor gast bij restaurant tegen voedselverspilling Instock

08-06-2018 | Horeca – Consumenten hoeven bij de anti-voedselverspillingsrestaurants van Instock niet meer te eten wat de pot schaft, maar hebben voortaan de keuze uit acht verschillende gerechten. Het nieuwe dinerconcept van Instock biedt elke drie maanden drie menu’s gemaakt ...

Lees verder »

Gratis eten: het lijkt mooi, maar we doen het niet

05-06-2018 | Een gratis brood. Thee. Een zakje kruiden voor in de nasi. Een pak melk. Met een applicatie op hun telefoon kunnen mensen nu in hun eigen omgeving voedsel delen. Een dikke hit bij de Britten, maar in Nederland ...

Lees verder »

ZLTO wil met Food Heroes Award voedselverspilling tegengaan

06-06-2018 | Op 1 juni is de Food Heroes Award gelanceerd. In maart 2019 zullen drie Food Heroes worden bekroond in Rennes. De Food Heroes Award richt zich op ondernemers die zich inzetten voor het verminderen van voedselverspilling in de eerste ...

Lees verder »

Supermarkten kunnen 34,5 miljoen besparen door tegengaan verspilling

05-06-2018 | Supermarktondernemers laten gemiddeld nog ca. 125.000 euro aan rendement per jaar liggen door verspilling op diverse onderdelen zoals, derving, energie, talent en investeringen. Op woensdag 30 mei heeft Financieel Retailspecialist Marshoek de jaarlijkse Benchmark Supermarkten 2017 gepresenteerd. Tijdens de ...

Lees verder »

IN 24 UUR ‘N PLAN BEDENKEN TEGEN VOEDSELVERSPILLING

18-05-2018 | Voedselverspilling wordt gezien als een van de grootste mondiale problemen. Wereldwijd verspillen we 1.3 miljard ton aan voedsel en in Nederland wordt ieder jaar ruim 2 miljard kilo eten weggegooid. Omgerekend gaat dat om gemiddeld 135 kilo per ...

Lees verder »
Scroll To Top