Home » In het nieuwspage 20

In het nieuws

Wereldvoedseldag: Dit eet elk mens als je al het eten op de wereld eerlijk verdeelt

Wereldvoedseldag: Dit eet elk mens als je al het eten op de wereld eerlijk verdeelt

16-10-2017 | Tarwe: 267 gram. Rijst: 282 gram. Aardappelen: 147 gram. Groenten: 423 gram. Fruit: 245 gram. En zo gaat dit lijstje maar door. Het is wat iedere wereldburger op één dag kan eten bij een eerlijke verdeling van de huidige wereldvoedselproductie.  Omdat ...

Lees verder »

OPROEP: Sociale innovator rond voedseloverschotten? Word partner in een Interreg-project!

OPROEP: Sociale innovator rond voedseloverschotten? Word partner in een Interreg-project!

16-10-2017 | Gaat uw bedrijf of organisatie aan de slag met voedseloverschotten? Wil je daarbij ook tewerkstellingskansen creëren voor kwetsbare personen of hun maatschappelijke integratie bevorderen? Wil je mee bouwen aan de businessmodellen van de toekomst samen met collega’s in ...

Lees verder »

Wageningen UR opent onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing versproducten

Wageningen UR opent onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing versproducten

12-10-2017 | Wageningen Food & Biobased Research opende op 6 oktober 2017 haar vernieuwde onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing in de groente-, fruit- en bloemensector. In de faciliteit zijn kennis en expertise over naoogsttechnologie en agro food robotica samengebracht. Wereldwijd groeit de ...

Lees verder »

Twisted Jams redt groenten en fruit

Twisted Jams redt groenten en fruit

12-10-2017 | Twisted Jams maakt bijzondere jams en redt daarmee gelijk groenten en fruit uit de kliko. Uitermate geschikt voor in het kerstpakket van grote klanten, zo’n duurzaam potje jam.  De geur van gekookte uien komt je tegemoet bij het ...

Lees verder »

Instock lanceert lespakket over voedselverspilling

Instock lanceert lespakket over voedselverspilling

10-10-2017 | Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. Geen beter moment voor Instock, het restaurant dat sinds 2014 kookt met onverkochte producten uit de supermarkt, om hun lespakket over voedselverspilling te lanceren. Met dit gratis lespakket leren leerlingen in groep ...

Lees verder »

Terugblik Food Waste congres

Terugblik Food Waste congres

09-10-2017 | Op woensdag 4 oktober organiseerden VerpakkingsManagement en Verpakken in ’t Spant in Bussum een congres over het tegengaan van voedselverspilling en de rol die de verpakking daarin kan spelen. Sprekers uit de wetenschap, technologie en de foodwereld lieten ...

Lees verder »

5 apps om verspilling voedsel tegen te gaan

5 apps om verspilling voedsel tegen te gaan

09-10-2017 | In Nederland gooien we jaarlijks per persoon 47 kilogram eten weg. Volgens Natuur&Milieu staat dat gelijk aan 65 warme maaltijden! En dat terwijl er wereldwijd 842 miljoen mensen niet genoeg te eten hebben. Daarnaast zorgt al dat ongebruikte voedsel voor ...

Lees verder »

9 oktober 2017 | Start Expeditie Food Waste en Food Waste Community

9 oktober 2017 | Start Expeditie Food Waste  en Food Waste Community

09-10-2017 | Op maandag 9 oktober vindt de ‘Dáááág tegen Verspilling’ plaats bij de verspillingshub THREE-SIXTY in Veghel. Een dag waarop Brabant zijn vuist balt tegen voedselverspilling en het startschot geeft voor de Expeditie Food Waste en de Food Waste ...

Lees verder »

EU en FAO willen dat voedselverspilling in 2030 is gehalveerd

EU en FAO willen dat voedselverspilling in 2030 is gehalveerd

02-10-2017 | De Europese Unie (EU) en de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties werken samen om de hoeveelheid voedselafval terug te dringen en antimicrobiële resistentie tegen te gaan. De twee partijen hebben een intentieverklaring ondertekend waarin ...

Lees verder »

Workshop Preventie en reductie van voedselverspilling – project Carve | Joost Snels WUR

Workshop Preventie en reductie van voedselverspilling – project Carve | Joost Snels WUR

02-10-2017 | Tijdens de InnoFOOD ledendag op 21 september 2017 in de Grolsch Veste te Enschede verzorgde Joost Snels, projectmanager Supply Chain Management en Resource Efficiency van Wageningen UR, de workshop “Preventie en reductie van voedselverspilling” Tijdens deze workshop werd met de ...

Lees verder »
Scroll To Top