Home » In het nieuwspage 20

In het nieuws

Consumenten verleiden tot gezondere en/of duurzamere voedselkeuzes

Consumenten verleiden tot gezondere en/of duurzamere voedselkeuzes

14-01-2018 | Hoe kiezen consumenten het voedsel dat ze kopen en eten? En hoe kunnen bedrijven consumenten helpen om gezondere en duurzamere keuzes te maken en tegelijkertijd meerwaarde en maatschappelijke impact creëren voor hun bedrijf? Eerder RIVM-onderzoek geeft aan dat negen op ...

Lees verder »

Voedselverspilling heeft grote impact

Voedselverspilling heeft grote impact

08-01-2018 | Een belangrijk probleem dat de wereld raakt is voedselverspilling. We gooien vanalles weg, maar zijn ons niet altijd bewust van de gevolgen. We gaan dieper in op dit probleem. Dat er nog steeds honger op de wereld is, ...

Lees verder »

‘Maatregelen tegen voedselverspilling leveren winst op’

‘Maatregelen tegen voedselverspilling leveren winst op’

08-01-2018 | Ondernemers in de voedselindustrie kunnen geld besparen door te investeren in maatregelen tegen voedselverspilling. Daarmee dragen zij ook bij aan het oplossen van zowel het klimaat- als het wereldvoedselprobleem. Dat zegt Bas Rüter, directeur duurzaamheid bij Rabobank. Volgens ...

Lees verder »

Instock genomineerd voor internationale prijs

Instock genomineerd voor internationale prijs

05-01-2018 | Het Amsterdamse Instock is genomineerd voor een internationale prijs vanwege hun strijd tegen voedselverspilling. Sinds juni 2014 heeft Instock 300.000 kilo voedsel, zoals groente en fruit met schoonheidsfoutjes en oud brood dat anders weggegooid zou worden, gebruikt om ...

Lees verder »

8 januari | Gratis sessie Valkenburg: voedselverspilling voorkomen voor ondernemers

8 januari | Gratis sessie Valkenburg: voedselverspilling voorkomen voor ondernemers

05-01-2018 | Op maandag 8 januari wordt in de raadzaal van het gemeentehuis in Valkenburg van 15 tot 17 uur een gratis sessie voor ondernemers georganiseerd voor ondernemers over het verminderen van voedselverspilling in hun bedrijven. In deze praktische sessie ...

Lees verder »

No edible food will go to waste at Tesco by February 2018

No edible food will go to waste at Tesco by February 2018

28-12-2017 | No food fit for human consumption will be wasted by Tesco’s UK stores by the end of February, the retail giant says. Chief executive Dave Lewis told the Daily Telegraph food waste had been “talked about for years” as he ...

Lees verder »

“Bord niet leeg eten? Dat is dan 2 euro extra”

“Bord niet leeg eten? Dat is dan 2 euro extra”

28-12-2017 | Het restaurant Acaciahof uit Overpelt heeft een moedige manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Wie zijn bord niet leeg eet, krijgt 2 euro extra aangerekend. De opbrengst gaat naar een goed doel. “Hier gingen meerdere emmers van ...

Lees verder »

Door etheen te binden hou je vers voedsel langer vers

Door etheen te binden hou je vers voedsel langer vers

27-12-2017 | Als je het rijpingsproces van verse groenten, fruit en kruiden kunt vertragen kun je thuis verse groenten, fruit en kruiden langer vers houden. Daardoor hoef je minder weg te gooien en bespaar je geld. En het helpt in ...

Lees verder »

Voedselverspilling tegen gaan een ware kerstgedachte in 2017

Voedselverspilling tegen gaan een ware kerstgedachte in 2017

27-12-2017 | Voedselverspilling is een probleem dat vrijwel bij elk huishouden aan de orde is en waar steeds meer mensen zich ongemakkelijk bij voelen. We kopen verhoudingsgewijs vaak meer voedsel dan we opeten. Het gevolg is dat een gedeelte van ...

Lees verder »

3e Kerstdag is Nationale Kliekjesdag

3e Kerstdag is Nationale Kliekjesdag

27-12-2017 | Een derde van ons voedsel verdwijnt in de afvalbak. Dat komt neer op zo’n 41 kilo per persoon per jaar, 130 euro per persoon. NoFoodWasted vindt dat zonde en doopt Derde Kerstdag om tot Nationale Kliekjesdag. Nog steeds wordt een ...

Lees verder »
Scroll To Top