Home » In het nieuwspage 20

In het nieuws

Vlaamse Ketenroadmap Voedselverlies 2020

Vlaamse Ketenroadmap Voedselverlies 2020

22-03-2018 | De Vlaamse Regering keurde op 16 maart 2016 het derde voortgangsrapport van het Ketenplatform Voedselverlies goed. Bedoeling is om tegen eind 2020 de voedselverliezen in Vlaanderen met 15% te verminderen ten opzichte van 2015. Dat komt neer op ...

Lees verder »

Grote bedrijven pakken voedselverspilling aan

22-03-2018 | We gooien met z’n allen nog steeds veel voedsel weg. Nederlanders gooien jaarlijks gemiddeld zo’n 41 kilo voedsel in de vuilnisbak, heeft de Universiteit van Wageningen berekend. Tel daar de etenswaren bij op die in de horeca, supermarkten ...

Lees verder »

Convenant tegen voedselverspilling in ‘s-Hertogenbosch

15-03-2018 | 11 organisaties uit ’s-Hertogenbosch en directe omgeving ondertekenden op 14 maart een convenant, om gedurende de komende drie jaar voedselverspilling in en rond ’s-Hertogenbosch aan te pakken via de zogeheten Afgeprijsd-app. Het gaat om drie supermarkten, 4 restaurants, ...

Lees verder »

20 maart | Dutch Champions 12.3 Event: Appetite for Action

20 maart | Dutch Champions 12.3 Event: Appetite for Action

 15-03-2018 | The Dutch REFRESH national platform “Taskforce Circular Economy in Food” will organise an interactive event for TCEF Members, Dutch Champions 12.3 and international frontrunner organisations. Using “Appreciative Inquiry”, the participants will share experiences and best practices, and develop new ...

Lees verder »

Ondernemers lanceren ambitieus platform Verspilling is Verrukkelijk

Ondernemers lanceren ambitieus platform Verspilling is Verrukkelijk

14-03-2018 | Achttien ondernemers die oplossingen bieden voor voedselverspilling, lanceren samen met MVO Nederland vandaag het platform Verspilling is Verrukkelijk. Met het platform tonen de initiatiefnemers wegen om voedselverspilling snel verleden tijd te maken De samenwerkende ondernemers ontwikkelen en verkopen smaakvolle ...

Lees verder »

Met data strijden tegen voedselverspilling

12-03-2018 | Jaarlijks gooien we 4,5 miljard euro aan voedsel in de vuilnisbak. Met zijn bedrijf Wastewatchers wil Thomas Luttikhold voedselverspilling in de horeca tegengaan. ‘Voedselverspilling is het resultaat van inefficiënte bedrijfsprocessen.’ ‘Onze tool registreert wat er wordt geserveerd en ...

Lees verder »

Deze supermarkt heeft de oplossing voor voedselverspilling

05-03-2018 | Veel supermarkten kampen met hetzelfde probleem: wat te doen met al die producten die bijna over de datum zijn? Voedselverspilling is een belangrijk maatschappelijk probleem in Nederland. Een legale, goede oplossing is dan ook lastig te vinden, maar ...

Lees verder »

Dutch company launches ‘world’s first plastic-free aisle’ in test for Theresa May’s proposal

03-03-2018 | A Dutch company has launched the “world’s first plastic free aisle” in a move which could put Theresa May’s proposal for British supermarkets to the test.  Ekoplaza, an organic chain, opens its “Ekoplaza Lab” just off a major shopping street ...

Lees verder »

Maart | Maand van Samen tegen Verspilling

01-03-2018 | Jaarlijks gooit de Nederlandse consument voor 2,5 miljard euro aan voedsel in de vuilnisbak; eten waar vaak maar weinig aan mankeert. De voedselindustrie verspilt ook nog eens 2,5 miljard. Wereldwijd wordt ruim een derde van al het geproduceerde ...

Lees verder »

Groot akkoord tegen voedselverspilling opgezet in Nederland

01-03-2018 | Supermarkten, natuurorganisaties en de overheid hebben in Nederland samen een akkoord tegen voedselverspilling op poten gezet. Het nieuwe akkoord moet er voor zorgen dat tegen 2030 de helft minder voedsel wordt verspild. Het akkoord wordt pas op 20 ...

Lees verder »
Scroll To Top