Home » In het nieuwspage 3

In het nieuws

Varkens kunnen voedselverspilling helpen oplossen

Varkens kunnen voedselverspilling helpen oplossen

20-04-2019 | Varkens moeten kunnen worden ingezet om de (enorme) voedselverspilling – in de steden – een nuttige bestemming te geven. Volgens WUR directeur Martin Scholten zorgt deze verspilling nu voor een forse, maar onnodige belasting van de aarde. De wetenschapper ...

Lees verder »

Guest House Hotel maakt eigen bier van oud brood

Guest House Hotel maakt eigen bier van oud brood

15-04-2019 | Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel maakt in samenwerking met Opener Bier in Dongen een eigen bier dat is gebrouwen met brood dat overblijft van het hotelontbijt: Ketshill’s Special Blond. Het bier is zowel op fles als op tap ...

Lees verder »

23 mei 2019 | Forum Voedselverlies: Voedselverliezen aanpakken in Vlaamse huishoudens

23 mei 2019 | Forum Voedselverlies: Voedselverliezen aanpakken in Vlaamse huishoudens

23-05-2019 | Bij de Vlaamse huishoudens gaat vooral voedsel verloren door gebrek aan planning en het fout inschatten van portiegroottes. Het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid bracht via een dagboekstudie, online enquête en reëel aankoopgedrag het voedselverlies van Vlaamse ...

Lees verder »

3D-Foodprinting tegen voedselverspilling

3D-Foodprinting tegen voedselverspilling

08-04-2019 | Wereldwijd wordt meer dan 30% van de voedselproductie verspild. Dat verspilde voedsel bestaat soms uit uitstekende grondstoffen waarvan je met hulp van een 3D-foodprinter hoogwaardige voedselproducten kunt maken. Het lectoraat Design Methoden in Food (HAS Hogeschool) werkt aan de ...

Lees verder »

Distributiecentrum voor overgebleven voedsel om voedselverspilling tegen te gaan

Distributiecentrum voor overgebleven voedsel om voedselverspilling tegen te gaan

08-04-2019 | De gemeente Rotterdam stelt ongeveer 100.000 euro aan subsidie beschikbaar voor de ombouw van de vestiging van het Leger des Heils in de Rotterdamse wijk Zevenkamp tot distributiecentrum. In het centrum zal overgebleven voedsel van onder meer supermarkten, ...

Lees verder »

IKEA en Too Good To Go strijden voortaan samen tegen voedselverspilling

IKEA en Too Good To Go strijden voortaan samen tegen voedselverspilling

08-04-2019 | De app Too Good To Go is bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf heden doet het dit ook in samenwerking met meubelgigant IKEA. IKEA mag dan wel vooral bekend staan om zijn goedkope doe-het-zelfmeubels, maar we mogen ...

Lees verder »

Hotelschool The Hague doet onderzoek naar voedselverspilling

Hotelschool The Hague doet onderzoek naar voedselverspilling

27-03-2019 | Docent drs. Anna de Visser-Amundson, Senior Lecturer and Research Fellow in Marketing aan de Hotelschool The Haugue, heeft van het ministerie van OCW subsidie gekregen om landurig onderzoek te doen naar consumentengedrag en voedselverspilling. Met de uitkomsten, op ...

Lees verder »

Fruitteler zit met vijftigduizend kilo onverkoopbaar fruit

Fruitteler zit met vijftigduizend kilo onverkoopbaar fruit

21-03-2019 | Fruitteler Bram Manneke uit Breskens zit met twintigduizend kilo appels en dertigduizend kilo peren die hij niet verkocht krijgt. De teler is ten einde raad en probeert via een Facebookpost het fruit alsnog te verkopen.  Manneke vertelt tegen Omroep ...

Lees verder »

Nieuwe initiatieven van Jumbo voor aanpak voedselverspilling

Nieuwe initiatieven van Jumbo voor aanpak voedselverspilling

21-03-2019 | In 2030 de helft minder voedselverspilling, dat is waar de stichting Samen tegen Voedselverspilling voor gaat. De supermarktketen Jumbo sluit zich aan bij deze coalitie van overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties, wetenschappers en Nederlandse bedrijven in de strijd tegen voedselverspilling. ...

Lees verder »
Scroll To Top