Home » In het nieuwspage 30

In het nieuws

18 mei | Food design workshop: waste

08-05-2017 | Neem een kijkje in de keuken van Katja Gruijters op het gebied van food, natuur, proces, verduurzaming, trends en design tijdens de workshop op 18 mei. Katja Gruijters was Nederlands eerste Food designer. Als expert in haar vakgebied ...

Lees verder »

Instock lanceert een Granola gemaakt van bier

Instock lanceert een Granola gemaakt van bier

8-05-2017 | Instock redt graag eten. Bijvoorbeeld aardappels die anders weggegooid zouden worden, daar brouwt Instock heerlijk Pieper Bier van. Vanaf vandaag heeft Instock ook een eigen Granola, gemaakt van geredde bierbostel van Brouwerij Troost. Bierbostel is het voedzame moutrestant, ...

Lees verder »

De Food Battle is begonnen: ‘Denken is één ding, maar echt weinig verspillen is misschien best lastig’

03-05-2017 | Deze week is onze Food Battle van start gegaan. Een groep kijkers houdt hiervoor drie weken lang bij hoeveel eten ze weggooien. Wij volgen Cor, Wieneke, Jolanda en Debbie voor ons dossier Voedselverspilling, want deelname aan de Food ...

Lees verder »

‘Mensen wel bewust van voedselverspilling, maar kopen er niet minder door’

‘Mensen wel bewust van voedselverspilling, maar kopen er niet minder door’

22-04-2017 | ‘Voedsel is alom aanwezig en relatief goedkoop. Dat maakt het lastig om de verspilling terug te dringen,’ vertelt Toine Timmermans, programmamanager duurzame voedselketen bij de Wageningen University & Research. ‘Bovendien is niet voor iedereen duidelijk dat voedselverspilling echt ...

Lees verder »

29 juni | Van food waste naar food profit

29 juni | Van food waste naar food profit

29-04-2017 | Op donderdag 29 juni aanstaande organiseren MVO Nederland en Wageningen Academy de netwerkbijeenkomst “Van food waste naar food profit”. Toine Timmermans, programmamanager Sustainable Food Chains, Wageningen University & Research en Bob Hutten, directeur van de Voedselverspillingsfabriek laten vanuit ...

Lees verder »

Hoe maken we voedselverspilling winstgevend?

Hoe maken we voedselverspilling winstgevend?

29-04-2017 | Op donderdag 29 juni aanstaande organiseren MVO Nederland en Wageningen Academy de netwerkbijeenkomst “Van food waste naar food profit”. Toine Timmermans, programmamanager Sustainable Food Chains, Wageningen University & Research en Bob Hutten, directeur van de Voedselverspillingsfabriek laten vanuit ...

Lees verder »

Restorestje Wint Eerste Editie Food Waste Award

Restorestje Wint Eerste Editie Food Waste Award

22-04-2017 | Het door St-Luc geproduceerde Restorestje heeft de eerste editie van de Food Waste Award gewonnen! In samenwerking met Stad Gent heeft onze partner St-Luc het Restorestje geproduceerd en zijn ze in de prijzen gevallen. Het Restorestje is een ...

Lees verder »

Vermindering voedselverspilling helpt winststijging Hema

Vermindering voedselverspilling helpt winststijging Hema

25-04-2017 | Hema kruipt langzaam uit zijn diepe financiële dal. In 2016 boekte het warenhuisconcern met €119 miljard de hoogste omzet ooit. Dat komt deels doordat Hema afgelopen jaar sterk inzette op het reduceren van verliezen op voedsel. “We hebben ...

Lees verder »

Soep eten tegen voedselverspilling

Soep eten tegen voedselverspilling

27-04-2017 | Aanstaande zaterdag 29 april kun je bij 25 supermarkten door heel Nederland iets heel bijzonders doen om voedselverspilling tegen te gaan: soep eten! Op deze dag – World Disco Soup Day – wordt namelijk wereldwijd aandacht gevraagd voor ...

Lees verder »

Voedselverspilling verminderen door softwareplatform

Voedselverspilling verminderen door softwareplatform

22-04-2017 | Agtech startup Full Harvest wil voedingsverspilling tegengaan met een softwareplatform. Dit platform vormt een markt voor producten die niet mooi genoeg zijn om in de winkel te liggen. Het bedrijf uit San Francisco heeft $2 miljoen (€1,88 miljoen) ...

Lees verder »
Scroll To Top