Home » In het nieuwspage 30

In het nieuws

Brits restaurant gaat voedselverspilling tegen

8-11-2017 | In veel te veel restaurants wordt voedsel verspild. En dat is zo’n zonde. Bosu Body Bar, een restaurant in Manchester, besloot de verspilling daarom op een wel heel bijzondere manier tegen te gaan. Omdat Manchester met steeds meer daklozen ...

Lees verder »

Driekwart van de Britten gooit wekelijks groente en fruit weg

6-11-2017 | Vijfenzeventig procent van de Britten gooit iedere week groente of fruit weg. Van de jongeren tussen 18 en 24 jaar is dit zelfs 92%. Dat blijkt uit een enquête van het groente- en fruitbedrijf It’s Fresh. Voor veruit de meeste mensen ...

Lees verder »

Voedselparadox op de Caribbean: schaarste versus overschot

30-10-2017 | Tijdens de eerste editie van Present Your Startup Caribbean presenteerde NoFoodWasted de oplossing tegen voedselverspilling. In de Caribbean en Latijns-Amerika wordt jaarlijks 15% van het voedsel weggegooid. Voornamelijk hotels en restaurants verspillen voedsel; een contrast tegen de schaarste ...

Lees verder »

Asda mixt klasse I en II aardbeien

29-10-2017 | Als maatregel om voedselverspilling tegen te gaan, is de Britse keten Asda begonnen met het aanbieden van bakjes aardbeien, waarvan de inhoud een mix is van “goede” aardbeien en gekneusde of misvormde aardbeien. Al 20 weken lang bestaat ...

Lees verder »

3 november 2017 | Symposium over voedseltekort en voedselverspilling

30-10-2017 | Op vrijdag 3 november organiseert de Universiteit Utrecht het Future Food Symposium, een dagvullend symposium over voedselverspilling en voedseltekort, met vooraanstaande sprekers uit zowel de wetenschap als de voedselindustrie. Volgens de Verenigde Naties wordt grofweg een derde van ...

Lees verder »

In tien weken een hele koe opeten tegen voedselverspilling

24-10-2017 | Vleeschcafé Meat zet de begrippen duurzaam, zero waste en kwaliteit in een nieuw licht door een hele koe te verwerken, meldt MissetHoreca. In tien weken serveert het Rotterdamse restaurant alle delen van één en dezelfde koe, als eerste in Nederland. Marcel Nijenhuis, eigenaar, wil het tegengaan ...

Lees verder »

Rabobank: 0,5 miljard dollar voor duurzame landbouw

24-10-2017 | Rabobank-bestuurder Jan van Nieuwenhuizen roept supermarktketens op om niet alleen te focussen op de laagste inkoopprijzen. “Retailers moeten zich realiseren dat de hele voedselketen de ruimte nodig heeft om te innoveren in duurzaamheid.” Wat doet de Rabobank zelf ...

Lees verder »

Inzicht in maaltijdconcept Radboudumc

24-10-2017 | Het Radboudumc startte in oktober 2015 pilots met het voedingsconcept FoodforCare. Een jaar later werd het maaltijdconcept over het hele ziekenhuis uitgerold. Op het congres Zorg & Facilitair 2017 (23 november) deelt Siebe Geerdsema, manager ziekenhuizen en zorgorganisaties bij ...

Lees verder »

Aldi Süd: breidt maatregelen tegen voedselverspilling uit

23-10-2017 | Aldi Süd start een campagne ter voorkoming van voedselverspilling: de actie ‘Reste retten’ moet consumenten informeren rondom het thema levensmiddelengebruik en de houdbaarheid van voedsel. Want ieder jaar wordt er volgens het Duitse ministerie van Voeding en Landbouw ...

Lees verder »

Tesco gaat voedselverspilling tegen met groenere mandarijnen

20-10-2017 | Tesco verkoopt sinds kort perfect rijpe maar groenere satsuma’s en clementines om voedselverspilling tegen te gaan. Deze actie komt naar aanleiding van de recente hogere temperaturen vroeg in het seizoen in Spanje. De schil van het fruit wordt ...

Lees verder »
Scroll To Top